GYURCSÁNY FERENC

Full text search

GYURCSÁNY FERENC
GYURCSÁNY FERENC gyermek-, ifjúsági és sportminiszter: Tisztelt Képviselő Úr! Ha egy ország miniszterelnöke azt állítja, hogy “megépítjük”, akkor azt gondolja, és méltán hisz abban, hogy az ország, benne a városok, a falvak, az adófizetők, közös erőfeszítést tesznek arra, hogy új értéket hozzanak létre. Arra egészen biztosan nem gondol, hogy a többes szám első személy használata a köztársaság első polgára szájából azt jelenti, hogy ő maga felépíti ezt a sportcsarnokot.
Én személyesen tárgyaltam az önök polgármesterével, aki a város legitim képviselője. A mi megállapodásunk azt tartalmazta, hogy a mintegy 3 milliárd forint értékű sportcsarnokhoz a Magyar Köztársaság központi költségvetésén keresztül az adófizetők 1 milliárd forinttal járulnak hozzá. A fennmaradó 2 milliárd forint helyi forrás rendelkezésre állásáról a város a magyar kormányt biztosította.
A központi költségvetésből újabb forrást mi erre a célra biztosítani nem tudunk. Amire fordítani szeretnénk: tornatermek, tanuszodák. Amire fordítani szeretnénk: tornaszobák az óvodákban. Amire fordítani szeretnénk, hogy minden megyében felépüljön egy olyan csarnok, amely méltó módon ad helyet sport- és kulturális rendezvényeknek. Közös felelősséget viselünk ebben az országban. A közös felelősség azt is jelenti, hogy a megállapodásainkat a városok és a kormányok egyformán betartják.
Azt tudom önnek ígérni, amit több hónappal ezelőtt mondtam önnek ugyanebben a Házban, hogy mi betartjuk az ígéretünket, azt, amelyet a város vezetésével konkretizáltunk. Azt várom, azt várja a magyar kormány, hogy a város is tartsa be az ígéretét, és ha így lesz, fel fog épülni a sportcsarnok.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť