ELNÖK (Harrach Péter)

Full text search

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Soron következik az Országgyűlés jegyzőjének titkos szavazással történő választása. Áder János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy a képviselőcsoport az Országgyűlés jegyzőjének dr. Nagy Andort jelöli.
Tisztelt Országgyűlés! A titkos szavazás a szokásos rendben történik, ennek menetét röviden ismertetem. A képviselők a Duna-parti folyosón vehetik át a szavazólapokat, a képviselők neve szerint ábécésorrendben, hat csoportban. Tájékoztatom önöket, hogy a szektoroknál egy világoszöld színű szavazólapot, továbbá egy borítékot vehetnek át.
Kérem, hogy az átvétel tényét az asztaloknál elhelyezett íveken aláírásukkal igazolni szíveskedjenek. Kérem, hogy a szavazás során vegyék igénybe a folyosó végén elhelyezett szavazófülkéket. Az eddigi titkos szavazásoknál az érvénytelen szavazatok túlnyomó többsége azért következett be, mert a képviselők a szavazólapokat érintetlenül hagyták.
Kérem önöket, hogy a szavazólapon az igen vagy a nem rovatba helyezzék el jelölésüket.
Felkérem a jegyzőt, hogy röviden ismertesse a szavazás szabályait.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť