IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Olyan szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy az azonnali kérdésemet már három héttel ezelőtt beadtam, és két alkalommal sem került sor rá az azonnali kérdések órájában, és így nem sokkal előttem Kunhalmi képviselő asszony sok dolgot elmondott abból a kérdésből, amit én szerettem volna feltenni. De ennek ellenére, és főként azért, mert nem tartottam megfelelőnek az államtitkár úr válaszát, néhány dologra, ha más oldalról is, de rákérdeznék.
Az első: egy nagyon erős államosító törekvést látunk, amely mintegy szemellenzősen semmiféle más szempontot nem vesz figyelembe, csak a saját elképzeléseit. Olyan határozott lendülettel államosították először a tankönyvterjesztést, aztán pedig a tankönyvkiadást, hogy ebből komoly károk és majdhogynem botrányok keletkeznek, nevezzük így.
(15.10)
Hiszen minek lehetne azt nevezni, amikor az egyik portál szerint, ugye, 38 ezer tankönyv nem érkezik meg időben, ugyanakkor egy adatkérés révén megtudtuk, hogy pótlásként, tehát pótrendelésként tüntettek fel tankönyveket, amelyek reklamációk voltak bizonyos részben. Ez százezres nagyságrendű, konkrétan 600 ezres. Tehát ilyen létszámban nem kapták meg, vagy jóval később kapták meg a tanulók ezeket a könyveket.
A kérdésem második része pedig minőségi jellegű. Az, hogy ezek az államosított tankönyvkiadók olyan szinten megkérdőjelezhető minőségű tankönyveket adnak ki, amelynek részleteiről hamarosan még néhány mondatot mondok, de erre majd csak államtitkár úr válasza után lesz lehetőségem alighanem. (Szórványos taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť