DR. BITAY MÁRTON ÖRS

Full text search

DR. BITAY MÁRTON ÖRS
DR. BITAY MÁRTON ÖRS földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A kérdésre már nem jutott idő, amit szeretett volna föltenni. A végével kezdem: az állam ebben az esetben és nagyon sok más esetben is élni kíván az elővásárlási jogával - megnyugtatom önt -, közel 5 ezer hektárt vásároltunk már meg. Nem szeretném azzal untatni, mert számtalanszor beszéltünk már arról, hogy mennyi pénz állt rendelkezésre korábban ezekre az elővásárlási joggyakorlásokra - egészen konkrétan nulla 2006 és 2010 között -, most viszont több mint 5 milliárd forintot költöttünk erre.
(A jegyzői székben dr. Szűcs Lajost
dr. Tiba István váltja fel.)
Az idő rövidsége miatt viszont egy dologra szeretnék még kitérni, ami nagyon megütötte a fülemet, illetve ahogy olvastam a kérdését, azt gondolom, hogy itt egy óriási félreértés van. Azt állítja ön, hogy világméretűvé tárja a földforgalmi törvény a magyarországi földpiacot. Nem tudom, hogy olvas-e ön sajtót vagy nézi-e a nemzetközi híreket, de bizonyára feltűnt önnek, hogy van egy kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal szemben. Egy kezemen nehezen tudnám megszámolni azoknak az országoknak a számát, amelyek nem úgy gondolják, hogy teljesen az EU-szabályokkal ellentétesen totálisan kizárunk mindenkit, aki külföldi, a magyar földpiacból: Ausztria, Olaszország, Németország, Franciaország, Anglia. Ezek az államok mind Brüsszelben jelentenek föl minket azért, mert pont az az állításuk, hogy a földforgalmi törvény megakadályozza őket abban, hogy Magyarországon földet vásároljanak.
Tehát azt mondom, hogy ön nagyságrendileg az európai uniós tagállamok állampolgáraival és az összes magyar állampolgárral vitatkozik, mert a Jobbik-frakción kívül nincs, aki azt állítja, hogy ez a földforgalmi törvény pont nem azt szolgálná, hogy mindenkit kizárjon a földpiacról, aki nem helyi földműves. Úgy módosítok, hogy aki elolvasta a törvényt, azok között nincs olyan, aki nem így gondolkodik. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Zaj a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť