FIRTL MÁTYÁS,

Full text search

FIRTL MÁTYÁS,
FIRTL MÁTYÁS, az Európai ügyek bizottságának előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az Európai ügyek bizottsága az európai területi társulásról szóló törvényjavaslat részletes vitáját kijelölt bizottságként 2014. november 11-ei ülésén lefolytatta. A törvényjavaslathoz módosító indítvány nem érkezett, így a részletes vitában elfogadott bizottsági jelentés megállapításai a határozati házszabályi rendelkezések 44. § (1) bekezdésében foglalt követelményeknek való megfelelésre térnek ki.
E helyütt azért érdemes azonban felidézni a törvényjavaslat néhány főbb elemét, amelyek a múlt heti bizottsági vitában felmerültek. Kiemelendő, hogy a törvényjavaslat az 1302/2013. EU-rende-letnek való megfelelést szolgálja elsősorban, tehát európai uniós tagságunkból fakadó kötelezettség a törvény megalkotása. A törvényjavaslat az elmúlt évek gyakorlata alapján az európai területi társulások működését egyszerűbbé, hatékonyabbá kívánja tenni. A határ menti fejlesztések előmozdítása, a határok elválasztó szerepének felszámolása stratégiai célkitűzés hazánk számára. Ezek megvalósítását szolgálják az európai területi társulások révén koordinált közlekedésfejlesztési, oktatási, turisztikai célú beruházások. A társulások nemcsak az érintett régiók fejlődését segítik elő, de megkívánják a régiók közti szorosabb együttműködést a tervezésben, a projektek lebonyolításában egyaránt.
(18.50)
Végül tájékoztatom a képviselőtársaimat, hogy az Európai ügyek bizottsága a törvényjavaslat részletes vitáját november 11-ei ülésén lezárta. És mint már az előzőekben a kisebbségi véleményt képviselőtársam, Tóth Bertalan már elmondta, úgyhogy ez a többségi vélemény.
Köszönöm figyelmüket. Kérem a törvényjavaslat további támogatását. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť