MAGYAR LEVENTE

Full text search

MAGYAR LEVENTE
MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen a szót, és mindenekelőtt köszönöm szépen az illetékes bizottságok támogató álláspontját, valamint azokat a konstruktív módosítókat, amelyeket jogtechnikai, illetve értelmezési nehézségek miatt nyújtottak be, ezeket természetesen teljes mértékben el tudjuk fogadni.
Ami a tartalmi kifogásokat illeti, tisztelt képviselő úr, meggyőződésünk, hogy a korábbi szabályozással ellentétben, egy egyszerűbb, hatékonyabb, gyorsabb ügyintézést lehetővé tevő rendszer jön létre. Valóban karcsúsodik a struktúra, de mi ennek az előnyeit látjuk, amennyiben nem hónapokba fog telni az, hogy egy ilyen társaság bejegyeztesse magát, hanem akár néhány nap, néhány hét alatt megtörténhet a jóváhagyás. Azt gondolom, ezek a lépések szükségesek voltak ahhoz, hogy az európai területi társulások elnyerjék valódi funkciójukat, és a határ mentén élő milliók képviseletét - ami a gazdaságfejlesztést, a társadalmi kapcsolatok kiépítését illeti - határon átnyúló jelleggel, hatékonyan el tudják látni.
Még egyszer köszönöm a konstruktív meglátásokat, köszönöm a bizottságok támogatását, és kérem a törvényjavaslat jelen formájában való elfogadását. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť