DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! A Szegényeket és Rászorultakat Segítő Alapítvány, rövidebb nevén Szersa 2009-ben hozott létre egy iskolát, amely sokkal inkább tekinthető pénzmosodának, hiszen érdemi munka soha nem folyt ott. 425 tanulót regisztráltak, és ezek után igényeltek állami normatívát éveken keresztül, de az intézményt látogató diákoknak a száma 40-50, legfeljebb 70 fő között mozgott. A szakképzéshez szükséges eszközök hiányosak voltak, amik megvoltak, azokat is a pedagógusok hordták be. Az adminisztráció fénymásolatokon történt, és a pedagógusok döntő többsége nem azt tanította, amilyen végzettsége van. Cigány nemzetiségi oktatásra is kaptak támogatást, de ilyet sem végeztek, és ugyanez a helyzet az általános iskola 1-6. évfolyamáig terjedő képzésével.
Az épületért járó bérleti díjat nem fizették meg a Fővárosi Önkormányzatnak. A bérleti szerződést 2009. június 16-án írták alá, de már 2009 októberében nem fizették be ezt a díjat, a Fővárosi Önkormányzat illetékesének tájékoztatása alapján a tartozásuk meghaladja a 100 millió forintot. Pesti Imre, a Fővárosi Kormányhivatal vezetőjeként vizsgálatot folytatott, és azokat a megállapításokat tette, amiket az előbbiekben felsoroltam. A Fővárosi Önkormányzat egyébként már 2010-ben felmondta ezt a bérleti szerződést, de az iskola a mai napig működik ebben az épületben, mert a négy év alatt nem tudták kitenni a szűrüket.
Az én figyelmemet erre az egész ügyre Tényi István hívta fel, aki ebben az iskolában tanított, és azoknak a pedagógusoknak az egyike, akik szintén áldozatul estek ennek a csaló alapítványnak, és egyébként Tényi István a Fidesz tagja, és többször próbálta a saját pártján belül jelezni akár az illetékes minisztérium munkatársainak is, hogy probléma van ezzel az iskolával, de nem tettek semmit.
Kérdezem legfőbb ügyész urat, hogy e folyamatos törvénysértést követően mikor kerül végre valaki rács mögé, és az ügyészség mit tesz ebben az ügyben. Köszönöm válaszát. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť