Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Sokadszor beszélünk a banki károsultak helyzetének megoldásáról, a kormány mindezt nyújtotta, mint a rétestésztát több mint négy és fél éven keresztül, hiszen várt először Kúriára, aztán Alkotmánybíróságra, Európai Bíróságra, ismét Kúriára.
Most ott tartunk, hogy a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása, tehát egy unikális megoldás helyett már 2016-ig ígérik csak a probléma teljes körűnek szánt rendezését. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy már ennek az előkészítő szakaszába hatalmas bajok vegyültek, hiszen a Törvényalkotási bizottság utolsó ülése botrányba fulladt a tekintetben, hogy 20 perces külön időkérés ellenére sem tudták az önök képviselői elolvasni azt, hogy miről szavaznak, amit aztán megszavaztak és amiről a tisztelt Ház is szavazni fog. Önök tehát egy biankó csekket írtak alá újra, egy olyan javaslatot, amely bár részmegoldásként elfogadható lenne, de komplett társadalmi csoportokat kihagytak belőle, példának okáért az államilag támogatott lakáscélú forinthitelt felvevők teljes körét, akiknek nem jár vissza semmi. Így a köztisztviselőkbe rúgtak bele egy hatalmasat.
De hogy csak egy momentumot emeljünk ki, amellyel kapcsolatban az ön személyes véleménye is érdekelne: hogyan képzelhető el bármiféle rendrakás oly módon, hogy az összes, a közjegyzők által kiállított végrehajtási záradék mint közokirat hamisnak tekinthető, vagy legalábbis helytelen számításokon alapulónak? Hiszen azon jogsértő számítások, amelyeket a pénzintézetek osztottak meg ezen közületekkel, egyértelműen bizonyított módon gyengének találtattak, és adódik a kérdés, hogy ha benyújtanak egy ilyen elszámoltatásinak szánt csomagot, ami csak annyit mond ki, hogy egy virtuális tartozásállományból valami kicsit leírnak az ügyfélnek, tehát az ellopott hifit visszaviszi a tolvaj a boltba és nyugodtan mentesülve szabadulhat, mégis kivel egyeztették ezt?
Kik azok a civil szervezetek, akikkel leültek? Kik azok a károsultakat védő ügyvédek, jogászok, akik adott esetben tanácsokat adtak, vagy pedig kik azok a bankszövetségi vezetők, banki és pénzintézeti tisztségviselők, akik önöknek kottába fújták ezt az egészet? Várom válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť