HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Most kisvárosom nyugalma miatt fordulok önhöz, Lázár úr. A paksiaktól mindig precíz, nemzetközileg kiemelkedő, biztonságos és gazdaságos üzemeltetést várt el minden magyar állampolgár. Cserébe csak kiszámíthatóságot és minden bizalmat kértek, amit csak kaphatnak a paksi szakemberek.
(16.20)
Az elmúlt egy hétben viszont megbolydult a város és a szóbeszéd otthon és az országos sajtóban is, az ön múlt heti interpellációra adott válaszának köszönhetően, amely így hangzott. „A kormány úgy döntött, hogy Paks I. atomerőmű, a jelen pillanatban működő atomerőmű vonatkozásában nemzetközi menedzserek segítségét kéri. Meg fogunk bízni egy nemzetközi fejvadász céget, és annak érdekében, hogy minden transzparens és átlátható legyen, nyugati menedzserekre fogjuk bízni - lehetőség szerint többségben - a Paksi Atomerőmű I. jelen pillanatban működő részének üzemeltetését, mert úgy ítéljük meg, hogy jó néhány szerződés áttekintésére és a működési költségek csökkentésére van szükség.”
Tudja, miniszter úr, itt minden kifejezésnek súlya van. Pontos, precíz mondatokat kérek most öntől. Pontosan miről döntött a kormány, a Paksi Atomerőműről vagy Paks II.-ről? Nyugtasson meg minket: ugye, nem jók a sajtó értesülései, hogy több száz fős leépítés várható a Paksi Atomerőműben a költségcsökkentés céljából? Az, hogy többségében nemzetközi menedzserekre kívánják bízni az erőmű üzemeltetését, az ugye, nem jelenti azt, hogy külföldi menedzserekre cserélik a Paksi Atomerőmű tapasztalt szakemberekből álló vezetését?
És még egy kérdés: a paksi kapacitásfenntartásra felvett hitelt maximum 5 százalékos kamattal írták alá az oroszokkal. Mi lesz most, hogy 17 százalékos az alapkamat? Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť