DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,

Full text search

DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,
DR. PALKOVICS LÁSZLÓ, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Azt gondolom, hogy nem feleslegesek ezek a vitanapok. Tisztelt elnök úr, szeretnék a képviselő úrnak válaszolni. Én is olyan iskolából származom, ahol az első és a harmadik és a második és a negyedik együtt volt, és a tornaórát a padon tartottuk, egyébként linóleumos volt a padló. (Gőgös Zoltán: Csendes óra, hangos óra!) Így van, csendes óra és hangos óra volt. Egyébként ha a kérdésre válasz, akkor mind a ketten legalább példák vagyunk arra, hogy lehet innét egyetemre menni. (Gőgös Zoltán: Nem most volt, én 57 éves vagyok!) Én egy kicsit fiatalabb, de nem sokkal.
Itt szeretném folytatni a gondolatot: az az oktatási rendszer nem volt jobb, mint a mai. Azért nem volt jobb, mert a lehetőségek, amelyek ma rendelkezésre állnak, legyen ez a tudásra vonatkozó, az eszközökre, a módszertanra, messze nem álltak rendelkezésre, és ezekkel a lehetőségekkel lehet élni. (Moraj az MSZP soraiból.) Lehet élni. (Moraj az MSZP soraiból. - Bangóné Borbély Ildikó: Komolyan mondja? - Közbeszólások az MSZP soraiból: Komoly?)
Igen. Szerintem ma is vannak jó pedagógusok. Valószínűleg jobban bízom a pedagógusokban, mint a képviselő úr. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Nem ezt mondtuk!) Szerintem ma is vannak jó pedagógusok. Ha egyébként valakinek azok a képességei hiányoznak, azon képességei hiányoznak, amelyek egyébként, mondjuk, egy olyan osztályban szükségesek, valószínűleg az ön iskolájában és az enyémben is voltak olyan gyerekek, hívjuk ezt HHH-snak, de cigány gyereknek is hívhatjuk, olyanok, akik nem voltak olyan okosak, meg voltak kicsit okosabbak, ezek egyben tudják tartani ezt az osztályt, és együtt tudják őket fejleszteni. Az iskolarendszerünk erre egyébként alkalmas. Ha valakinek ez a képessége nincs meg, azt meg lehet fejleszteni. Ennél jobb helyzetben egyébként szerintem a feltételünket illetően nem voltunk sosem, mint egyébként ma és az elkövetkező időszakban. Az lenne a hiba, ha ezzel nem élnénk.
Visszatérve erre, tehát lehet ilyen iskolából egyébként egyetemre menni (Gőgös Zoltán: Csak lassan nem lesz.), sőt azt gondolom, ön is, én is, mind a ketten abból sokkal többet profitáltunk, hogy ilyen környezetben jártunk iskolába, mert az a szociális képesség, készség, ami ott kialakult, sokkal inkább hatással van a további életünkre, mint ha mondjuk, ezt egy abszolút homogén iskolában tennénk. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť