DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,

Full text search

DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,
DR. PALKOVICS LÁSZLÓ, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Csak röviden a KLIK kapcsán szeretnék néhány dologra reagálni, mert itt olyan dolgok hangzottak el, amik nem egészen így vannak. Mindig egy dologról beszélünk, ami a központosítást jelenti, hatékonyságnövekedésről.
Ez abszolút jellemzi egyébként a szervezetet, de egy dologról nem beszélünk, amire itt képviselő úr az utolsó mondatában utalt, és mintha itt egyetértés lenne, hogy ennek a fajta intézményfenntartásnak és intézményirányításnak van egy nagyon fontos szerepe, amit itt egyébként ma több esetben megemlítettünk, ez pedig az oktatáshoz való egyenlő hozzáférése mindenkinek, hogy mindenki olyan módon férjen hozzá, amire szüksége van. Na, ezt biztosítja ez a szervezet. Azt gondolom, említette a KLIK-kel kapcsolatos működési anomáliákat, hogy igen, valóban voltak ilyenek, aztán most már megszűntek. Abban én bízom, hogy a szegedi önkormányzat legalább ilyen jól működik, mint mondjuk, az új tankerületi központ, és mondjuk, egy levélre esetleg gyorsabban válaszolnak.
A 100 milliárd forintot nem a KLIK adósságára fordítottunk. 91,5 milliárd forinttal növekedett ebben az évben az állami intézményfenntartó költségvetése, ebből 17 milliárd forint volt az az adósság, ami február óta gyakorlatilag a mai napig nullára íródott. Nincs adóssága a Klebelsberg Központnak. Az pedig, hogy milyen maga a folyamat, és valóban, ez a finanszírozás, úgy tűnik, hogy egy felelős gazdálkodáshoz is vezetett, meg szeretném nyugtatni képviselő urat, hogy semmilyen forrás nem veszik el. Egy dolognak persze nincs értelme, hogy csak azért elkölteni egy adott forrást, mert jön az év vége. Ezt a forrást átvisszük a következő évre, és azokra az ügyekre költjük, amit pont említett, az oktatás feltételrendszerére és a működés feltételrendszerére.
Úgyhogy én szeretném megnyugtatni, hogy a január 1-jétől felálló új rendszer működése legalább olyan jó, de inkább jobb lesz, mint az eddigi. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť