IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Egy magas labda volt a szocialistáknak, amire még nem reagáltak. Én ezt megteszem helyettük.
Elhangzott az egyik felszólalásban, hogy Medgyessy miniszterelnök megígérte annak idején, hogy ingyenes lesz a tankönyv. Láss csodát! Hát, ingyenes lesz a tankönyv, nem? (Derültség.) Miért mondom ezt? Azért mondom, mert önök olyan időtávokban beszélnek, ami rendszeresen túlnyúlik az adott cikluson.
Most fordulok ezen felvezető után Palkovics László úrhoz. A Nemzeti alaptantervről beszélünk. Legelőször, amikor megjelent, hogy egy új alaptanterv lesz, az hangzott el, hogy 2018. Már az is egy olyan idő, főleg, ha őszi időpont ez, amely elvileg az önök jelenlegi ciklusán túlnyúlik. Ha rossz ez a Nemzeti alaptanterv, érdemes nagy erőkkel dolgozni ezen; olyan nagy erőkkel, hogy ne okostelefon kis kijelzőjéről kelljen a szakértők nevét kikeresni, hogy tulajdonképpen kik is azok, akik ezt csinálják, hanem talán lehessen velük napi kapcsolatban lenni. (Zaj a kormánypárti padsorokból.) Ez az egyik, hogy ez most 2019-re nyúlt át. Kínos, ugye, képviselőtársaim? (Dr. Vinnai Győző: Nem nekünk! Neked! – Dr. Pósán László: Mulatságos, nem kínos!) Még kínosabb az, hogy én visszakerestem most, mert meggyőződésem volt, hogy a Nemzeti alaptanterv koncepcióját önök 2016 november végére ígérték. Most 2016 november vége van. A felvezetőben már az hangzott el, hogy 2016 december vége lesz a koncepció bemutatásának ideje. Hogy van ez, államtitkár úr? Most november vége van és nem látható még ez a koncepció. Vagy csak ön látja? Mi azt látjuk, hogy szemlátomást nem elégedettek önök sem, nagyon sok kritika érte ezt az alaptantervet az önök részéről is, mégsem látszik még, hogy a határidőre elkészült volna ez az új koncepció. (Sallai R. Benedek tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť