VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Természetesen elfogadom önt válaszadónak. (Derültség a Jobbik padsoraiban.) És el szeretném azt is mondani, hogy mindenkit meglepett ebben az országban az, hogy milyen óriási nyereségre tett szert a Magyar Nemzeti Bank, többen még a forrását is vitatják ennek a nyereségnek, de azért 260 milliárd forint, amivel önök föltőkésítik jelenleg a Pallasz Athénéről elnevezett alapítványokat, nem kis pénz.
Úgy gondoljuk, hogy ennek a pénznek jobb helye is lenne annál, mint hogy ön és a stábja eldöntse szabadon ennek a sorsát, az ellenőrzést meghiúsítsa. Éppen ezért értékeltük sikerként azt, hogy amikor én személyesen Áder Jánoshoz fordultam, és megkértem a köztársasági elnök urat, hogy küldje el előzetes normakontrollra a nemzeti banki pénz titkosításáról szóló törvényjavaslatot, akkor a köztársasági elnök úr ezt megfogadta, az Alkotmánybíróság pedig igazat adott az én álláspontomnak, miszerint ez a pénz továbbra is közpénz (Dr. Répássy Róbert: Nem a köztársasági elnök!), és nem lehet úgy gazdálkodni vele, hogy eldugjuk az ország nyilvánossága elől ennek az elképesztő vagyontömegnek a sorsát.
Minden bizonnyal a jegybankelnök úr is figyelemmel kíséri az Országgyűlés ülését. Ha másból nem, az elhangzó 50 kérdésből tudhatja azt jegybankelnök úr, hogy jó néhány konkrét korrupciós eset, korrupciós vád fogalmazódik meg a kormányzattal szemben, ezért meg szeretném önt arról kérdezni, hogy milyen módon lesz ellenőrizhető ennek a pénznek a sorsa. Válaszoljon erre, legyen kedves, jegybankelnök úr.
Továbbá az is érdekel minket, hogy az eddigi költések hogyan történtek. Pontosan minek alapján választ a Magyar Nemzeti Bank befektetési célt magának? Ugyanis azért abban egyetérthetünk, hogy ezek unortodox befektetések, hogy különböző méregdrága ingatlanokba, műkincsekbe fektet a Magyar Nemzeti Bank pénzt.
Kérdezem én, hogy miért zsebpénzként gazdálkodik azzal a nyereséggel a jegybanki vezetés, ami egyébként a tulajdonosi jogokat gyakorló államot illetné. Várom válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť