V. NÉMETH ZSOLT

Full text search

V. NÉMETH ZSOLT
V. NÉMETH ZSOLT földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Ön és frakciótársai sokadszori kérdésére is azt tudom mondani, hogy a környezet- és természetvédelem hatékonysága alapvetően nem az intézményrendszer formai-szerkezeti kialakításán múlik, az integrált eljárási modell bevezetése a területi közigazgatásban nem idézi elő a környezet- és természetvédelem elmúlt évtizedekben már elért vívmányai védelmi szintjének csökkenését, és nem hordozza ennek még a kockázatát sem.
Ami a kormányzat képviselő asszony által említett fairtási mániáját illeti, szeretném képviselő asszony figyelmét felhívni arra a tényre, hogy például a Városliget megújítását szolgáló Liget Budapest-projekt keretében a kormány közel 6 milliárd forintot tervez a városligeti park rehabilitációjára. Amikor ön a fák tömeges pusztítását emlegeti, nem mehetünk el a mellett a tény mellett, hogy az elmúlt évtizedekben a Városliget zöldfelülete folyamatosan romlott, fa- és növényállománya jelentősen elöregedett. A Városliget rekonstrukciójának keretében éppen ezért úgy fejlesztjük a park térszerkezetét, hogy közben védjük az ökológiai értékkel bíró növényzetet, és hosszú távon ütemezve hajtjuk végre a zöldfelület frissítését, például új cserjék, évelők telepítésével és a meglévő pázsitfelület felülvetésével.
Tisztelt Képviselő Asszony! Jelenleg a Liget csaknem 60 százaléka zöldfelület, ami a fejlesztések következtében elérheti a 65 százalékos arányt. Ez azt jelenti, hogy 2018-tól a megújult Városligetben több tízezer négyzetméterrel nagyobb zöldfelület fogja majd a pihenni, kikapcsolódni vágyókat várni. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť