TUZSON BENCE,

Full text search

TUZSON BENCE,
TUZSON BENCE, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Egy ilyen kérdésnél is úgy gondolom, hogy mindig kibújik a szög a zsákból (Gőgös Zoltán: Így van! Így van.), hiszen a kérdésének lényege is az volt, és úgy fejezte be most ezt a hozzászólást, hogy tulajdonképpen az MSZP bevándorláspárti politikáját hangsúlyozta. (Felzúdulás az MSZP padsoraiban. - Gőgös Zoltán: Ki hozta be azt a rengeteg embert? - Dr. Bárándy Gergely: Bence! - Közbeszólások, zaj.)
Bevándorláspárti politikáját (Nagy zaj az MSZP padsoraiban. - Az elnök csenget.), ami nem új az önök tekintetében (Gőgös Zoltán: Ti folytattok emberkereskedelmet.), hiszen hányszor volt már az korábban, amikor önök úgy nyilatkoztak, hogy a bevándorlás tulajdonképpen nem probléma; álprobléma, amelyet a Fidesz kreált.
Ezt önök mondták. Ennek megfelelően tehát ez a kérdésfeltevés is álságos az önök részéről. (Dr. Bárándy Gergely: Mi az a 16 ezer ember? - Az elnök csenget.)
Ami a konkrét kérdéseket illeti. (Egy hang az MSZP padsoraiból: Na!) Ne felejtsék el azt, önök, hölgyeim és uraim, hogy itt ebben az esetben költségvetési bevételről van szó. (Zaj az MSZP padsoraiban. - Demeter Márta: Kölcsön! - Közbeszólások: Kötvény! Kötvény!) Az államadósság kezelése szempontjából rendkívül fontos kérdésről beszélünk, és nem arról beszélünk, hogy itt végletekig, végtelen ideig beengednénk embereket az országba, hanem az ország üzleti érdeke alapján (Zaj az MSZP padsoraiban. - Az elnök csenget.) átmeneti időre, ötéves tartózkodást jelent csupán ez az intézkedés. (Felzúdulás az MSZP padsoraiban.)
Egész más az a kérdés, amikor az Európai Unió a mi fejünk felett egy másik, magyaroktól független döntés alapján ide emberek ezreit, tízezreit akarja betelepíteni. (Dr. Bárándy Gergely: Szóval akkor nem nektek fizet.) Van már most egy per folyamatban. Olyan kérdésről beszélünk, ami a leglényegesebb a magyarság története szempontjából.
Mondhatjuk talán azt, hogy 1990 óta nem volt ilyen jelentős kérdés. Ezért fontos az, hogy ebben az alapvető kérdésben, hogy meg lehet-e állítani Brüsszelt e tekintetben, Magyarországon népszavazás legyen, döntsenek a magyar emberek arról, hogy akarják-e azt, hogy a magyarok feje felett Brüsszel döntsön ebben a kérdésben, döntsön abban a kérdésben, hogy Magyarországon kikkel kívánunk együtt élni. Úgy gondolom, hogy nem. Nekünk ez a határozott álláspontunk. (Zaj, közbeszólások az MSZP padsoraiban. - Gőgös Zoltán: Arról ki döntött, hogy ilyen kötvény legyen? Arról miért nem volt népszavazás? - Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť