TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A pénzügyi tudatosság kiemelt jelentőségű a családok életében, és azt gondoljuk, hogy nemcsak a fiatalokat kell felkészíteni a pénzügyi termékek közötti eligazodásra az életünkben, hanem az idősebb korosztályt is, mindenkinek tudni kell, mi az, hogy hitelfelvétel, ez milyen kockázatokkal jár; mit jelent az, ha devizahitelt vesz fel egy család, ugye ma már Magyarországon ez nem lehet, de volt ilyen, akkor az mégis milyen kockázatokkal jár. Bizony, ezen ismeretek tudása biztosan sok családot megmentett volna attól a bajtól, ami a devizahitelezés kapcsán történt 2006-tól, a szocialista kormányok idején Magyarországon.
A Nemzetgazdasági Minisztérium átgondolta a teendőket, és 2015-től például a Magyar Bankszövetséggel együttműködve részt vesz a Pénz7 programsorozatban, amely egy Európán átívelő kezdeményezés. Itt megismerkednek a hallgatók a pénz jelentőségével, egy családi költségvetéssel, és játékos módon nevelik a diákokat arra, hogy hogyan lehet megtanulni a gazdálkodást. A pénzügyi ismeretek képzést már a Nemzeti alaptanterv részévé tettük, és több oktatási intézményben is már végzik ennek oktatását. 2016 őszétől a szakképzési rendszerben létrejövő gimnáziumok óratervébe a vállalkozói ismeretek tantárgy is bekerül. Online, interaktív felület létrehozását is tervezzük a vállalkozói érdekképviseletekkel, szakmai szervezetekkel, és ide bevonjuk a fiatalokat, az ez iránt érdeklődőket.
Több más intézkedés is történik kormányzaton belül, kormányzati összehangolással, amelyről még az egy percben szeretném önt tájékoztatni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť