KULCSÁR GERGELY

Full text search

KULCSÁR GERGELY
KULCSÁR GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az egyes honvédelmi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában már kifejtettük, kifejtettem a Jobbik álláspontját, a Jobbik véleményét a javaslatról, nem szeretnék ismétlésbe bocsátkozni, ezért csak nagyon röviden kiemelnék egy dolgot a javaslatból, illetve egy jobbikos módosító javaslatra szeretném felhívni a tisztelt Ház figyelmét. Ez pedig nem más, mint a fokozott igénybevételi pótlék, amely a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetbe kivezényelt személyek juttatására kerül meghatározásra, amelynek mértéke a javaslat szerint naponként 1-10 százalék, ahogy az előttem felszólaló is elmondta. Ismét szeretném hangsúlyozni, hogy kevésnek tartjuk ezt a nagyságrendet, a határhoz kivezényelt, vagy ahogy a javaslatban is van, katasztrófahelyzetben helytálló katonáknak édeskevés ez a pótlék, ami a javaslat szerint akár 1-2 százalékos is lehet. Nem valósul meg ezáltal az önök által úton-útfélen hangoztatott, a kormány által hangoztatott „katonák megbecsültsége” szlogen. A katonák véleményünk szerint többet érdemelnek, és ennek fényében nyújtottuk be azt a módosító javaslatunkat, amely ezt a távolléti díjat 5-20 százalékos szintre emelné. Erről külön szavazást is kértünk, holnap az Országgyűlésnek módjában áll ezt elfogadni.
Kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy támogassák ezt a javaslatunkat. Ha ez nem valósul meg, akkor a Jobbik tartózkodni fog a végszavazásnál. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť