SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Önök 2014 nyarán szétdúlták a külügy diplomáciai védvonalait azzal, hogy több száz tapasztalt diplomatát bocsátottak el. Ennek a rombolásnak súlyos következményei lettek, most éppen a CEU-ügy kapcsán irtózatos pofonba szaladt bele a kormányzat. Egyszerre sikerült önöknek kihívniuk maguk ellen az egész civilizált világot, beleértve az amerikai kormányzatot, a német kancellárt és a világ akadémiai életének vezető egyéniségeit, de még a saját pártcsaládjukat, az Európai Néppártot is.
Az Egyesült Államok az önök propagandacéljainak kedvéért nem változtat saját alkotmányos gyakorlatán, amely bizonyítja, hogy önök alkalmatlanok hazánk külképviseletére. Az Orbán-kormány most ország-világ előtt alázza meg saját külügyi helyettes államtitkárát, Altusz Kristófot, akit megbízottként kineveztek a CEU-val kapcsolatos nemzetközi tárgyalások lefolytatására. Washington viszont nem hajlandó leülni Altusszal, és helyette a Nádor utcába, a CEU-hoz küldi őt tárgyalni.
Az Európai Bizottság elnöke lobbizni fog az április 29-i tanácskozáson azért, hogy a Fideszt kitessékeljék az Európai Néppártból. S valóban: mit is keres ott egy olyan párt, amely például az EU-ban egyedüliként és titokban írásos gratulációt küld húsvétkor Erdođannak a választási csalással megszerzett egyeduralma kiteljesítéséhez?
Államtitkár úr, az alábbi kérdésekre szeretnék választ kapni. Mik a tervei Altusz Kristófnak? Kivel készül tárgyalni a CEU-val kapcsolatos rendezésről, ha az Egyesült Államok szövetségi szintű képviselői erre hatáskör hiányában nem lesznek hajlandóak? Azt is szeretném megtudni, hogy önök hogyan értékelik a kormány CEU-s ámokfutásának nemzetközi fogadtatását. Ön szerint milyen károkat okozott a nyugati befektetők körében ez az országimázsunkat súlyosan romboló botrány? Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť