IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Egyetlenegy dolgot szeretnék mondani, kérdezni önöktől, Dunai Mónikától, a Fidesz vezérszónokától, az államtitkár úrtól, aki reményeim szerint válaszol. Meg lehet-e úgy oldani egy problémát - mert most igazából már nem egy problémáról beszélünk, tehát nem kifejezetten erről a módosítóról, hanem általában a szegregációról kezdtünk el beszélni -, meg lehet-e úgy oldani valamit, egy problémát, hogyha nem ismerjük? Ez a kérdésem. Azt vetettem fel, hogy mérjék fel ezt, vannak rá tudományos módszerek, és amikor hallottam a képviselő asszonytól, hogy felajánlotta, hogy még a bizottságba is beviszi az ellenzéki véleményeket, akkor erre szeretném kérni. Bár a Kulturális bizottságban én magam jó párszor felvetettem már ezt, de akkor várom a képviselő asszonytól, hogy ő vesse fel majd ezt a javaslatot, ami pedig a szegregáció felmérése Magyarországon. Amíg ezt nem látjuk, azt sem tudjuk, hogy miről beszélünk, csak elképzeléseink lehetnek a problémáról, egyetértek. Hogyha nem megyünk ki terepre, hogyha nem mennek ki terepre, akkor legalább tudományos módszerekkel mérjék ezt fel, hogy mi az, amiről szó van.
Még annyi, hogy nagyon hangsúlyozottan a pedagógusok felelősségét említette a képviselő asszony. Én azt gondolom, hogy hét év kormányzás után nagyon óvatosan kellene azzal bánni, hogy mekkora a pedagógusok felelőssége. Természetesen nagy, de nagyon nagy a kormányzat felelőssége is ebben. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť