Z. KÁRPÁT DÁNIEL,

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL,
Z. KÁRPÁT DÁNIEL, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az előző napirendnél talán kicsit jobban a tárgyra szorítkozva azért meg kell jegyezzük, hogy elég vicces, amikor havonta visszaköszönnek ezek a törvényjavaslatok elénk. Tulajdonképpen egy pofonegyszerű ratifikációs folyamat részéről van szó. Magyarország ehhez vajmi keveset tesz hozzá. Ha úgy tetszik, akkor uniós nyomásra önök idehozzák a parlament elé ratifikálni azt, amit ott feladnak ratifikálnivalónak.
De ha már ez a helyzet, akkor az előterjesztés során vagy akár egy esetleges zárszó során, amellett, hogy persze támogatjuk ezt a kiváló, nyitásra vonatkozó indítványt, én nagyon szívesen hallanék valamit a kormány vízióiról, azon 63 milliárd eurós volumennek az esetleges emelési lehetőségeiről, amely az érintett gazdasági térség kapcsán felmerült már az előző vita során is. És az is nagyon érdekelne bennünket, hogy hosszú távon milyen stratégia mentén képzelik el az egész térség és Magyarország együttműködését, milyen ágazatokban, adott esetben milyen termékcsoportok milyen volumenben történő felfuttatásával, igénybevételével, érintésével. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy adott esetben a brutális leendő afrikai népesedési többlet Európán történő lecsapódása milyen helyzetet okozhat, hogyan lehet ezen lecsapódásnak legalább részben elejét venni gazdasági beavatkozással, gazdasági eszközökkel.
Tehát erről azért nem kellene többórás előadást tartani, egy pár perces vízió igencsak jólesett volna nekünk, és jólesne még most is. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť