Január hó 9-én, szombat

Full text search

Január hó 9-én, szombat
Arató Géza testnevelési tanácsos Tátos Nándor ügyben jelenteni akarta, hogy a kormányrendeletek értelmében Tátos fizetését OSK vonalon folyósítani nem lehet. Arató az Országos Vezetőnek már jelentett módon gondoskodni fog, hogy havi 80 P-t költségmegtérítés illetve munkadíjban részesítse.[sic!] Az Úszószövetség ügyvezető elnöke Tátos érdekében ezt az összeget csak úgy kívánja folyósítani, ha hetenként kétszer a szövetségi munkálatokban részt vesz.
Antal miniszter megbeszélésre hívta az Orsz. Vez.-t távbeszélőn. Orsz. Vez. távollétében személyi segédtisztje a miniszter úr titkárnőjével abban állapodott meg, hogy hétfőn (jan. 11-én) telefonon felhívja a miniszter urat az Orsz. Vez. Orsz. Vez. utasítására, távollétében személyi segédtisztje távbeszélőn tárgyalt Schmidt József kormányfőtanácsossal és őt Orsz. Vez. nevében megkérte, hogy a Margitszigeti Sportuszodában Gaál Károly tábori főlelkész részére egy szobát biztosítson, míg Gaál főlelkész a tüzelőjét megkapja. Schmidt kormányfőtanácsos a legnagyobb előzékenységgel a szobát biztosította. Orsz. Vez. személyi segédtisztje az ügy elintézését jelentette Gaál főlelkésznek. Gaál főlelkésznek időközben sikerült tüzelőt kapnia, így a szobát nem veszi igénybe. Személyesen ment át Schmidt őméltóságának megköszönni a szívességet.
Vízy Elemér őrnagy távbeszélőn beszélt a római katonai attaséval. Ettől azt az értesítést kapta, hogy az olaszok minden nemzetközi ifjúsági versenyt leállítanak, így elmarad a cortina d`ampezzo verseny is.
A H.M. Úr helyettese, vitéz Littay András vezérezredes távbeszélőn közölte az Orsz. Vez. személyi segédtisztjével, hogy a m. kir. Honvédelmi Miniszter jan. 10-én, vasárnap 10h 10 perckor a Keleti p.u.-ról indul Németországba. A H.M. Úr helyettes felkérte az Orsz. Vez.-t, hogy a búcsúztatáson a keleti pályaudvaron jelenjen meg. Öltözet egyszerű.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir