A KÖZLÖNY UTÁN.

Full text search

A KÖZLÖNY UTÁN.
Rendelet. A tiszántúli törvényhatóságok, mellyek önkénytes nemzetőreiket még ki nem indították, kivéve a magok védelmével foglalkozó felső vidéki megyéket, haladéktalanúl küldjék contingensüket, Máriássy János vezérlő őrnagyhoz, Aradra; a megtörténtről a hatóságnak értesítését a nemzeti őrségi tanács elvárja. Pesten, ott. 19-én 1848. Nádosy Sándor.
– Miután a jelenleg már fenálló 38 honvédzászlóaljnál a főtiszti állomások mind betöltvék, több pedig egy ideig fegyver s ruhahiány miatt alakíttatni nem fog: felszólíttatnak mindazok, kik a honvédzászlóaljaknál főtiszti áltomásokért folyamodni kívánnak, miszerint folyamodványaikat az országos haditanácsnak csak akkor nyújtsák be, midőn a zászlóaljak alakításának folytatása hirlapilag köztudomásúl fog tétetni. Pest, oct. 20. 1848. Nádosy Sánd.
438– „Mind azok, kik f. év oct. elejétől futári minőségben valának kiküldve, s számadásaikat mindeddig nem adták be, szabályszeres számadásaikat tizenöt nap alatt a pénzügyministeriumnak bemutatni, elengedhetlen kötelességüknek ismerjék. Mulasztás esetében az országos védelmi bizottmány kénytelen leend szigorral rendelkezni. Pest, oct. 20-án 1848. Az orsz. honvédalmi bizottmány. Nyáry Pál, helyettes elnök.
– Homályosy Károly szólnoki sóhivatali irnokká, Machik Károly mohácsi sóellenőrré neveztetett ki.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir