Hevesy Iván: Erdészleány

Full text search

Hevesy Iván: Erdészleány
Kedves, idillikus német történelmi film II. József császárról és a kis erdészleányról. Meséje erősen emlékeztet Vörösmarty Szép Ilonkájára azzal a különbséggel, hogy kedélyesebb, és könnyedebb, a Szép Ilonka-történet mélysége és tragikuma nélkül. Véletlen összetalálkozás most a filmszezon elején két film, A szanszuszi malom és az Erdészleány között. Mindkettő azonos, a filmen még újszerű zsáner: egy fejedelem emberi életének derűs epizódja, ahol a történelem csak keret, hogy a sujet-t érdekesebbé tegye.
II. József császárt Harry Liedtke, a népszerű német színész alakította illúziót keltő megoldással. Harry Liedtke valamikor komoly drámaszínészi ambíciókkal indult és sikerült neki néhány szépen és jól elgondolt és kidolgozott figurát játszani. A Madame Dubarry hadnagyára, a Fáraó hitvese Ramfisára mindenki komoly értékeléssel gondolhat vissza. Később beállott nála a hanyatlás jele: elhízott és vígjátéki szerepek felé orientálódott, néha szerencsés eredménnyel, néha kevésbé. Nem nagyon válogatja meg színészi feladatait és ezért sokszor nagyon gyenge teljesítményeket produkál, mint egy mostanában látott unalmas filmben A tisztességes asszony-ban sajnálkozva tapasztalhattuk. Ezért kell örülnünk II. Józsefének. Megmutatja, hogy van még szín művészi skáláján és van sok színészi ereje.
Hogy a kifogástalan, sok helyen nagyon sok kedves ötlettel dolgozó rendezés kinek a munkája, azt a javíthatatlan Star-kölcsönző megint eltitkolta.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir