8.

Full text search

8.
Naplemente Vidin után, a víz csöndesen fodrozódva százszínű uszályt tereget, barnán ködlenek a partok, lakatlannak tetszik a táj, de úszó szigetünkön itt-ott csipkézik az élet. Bolgár diákok fájdalmasan egyhangú kórusa fátyolozza be a lelkünket, ó boldogság, titkon megérinteni egy kis kezet, mely megrezzen, de nem ijedten, csak halkan intonálva egy egekig lendülő szerelmi szinfónia első tételét.
A száj közömbös szavakat mond, melyek elfojtott izgalomtól remegnek. Az ujjak a parányi kézzel játszanak, mely hirtelen, szinte magára eszmélve húzódik vissza a térdre.
Orosz csoportban táncolok, – meséli a lány. – Ne gondoljon a régi orosz balletre, mi már másutt vagyunk, megtanultuk a helleraui meg a Laban-féle iskolát.
– Látom magát, – mondom, – amint a lányokkal gyakorol, egy szál trikóban, maga a leggyönyörűbb. De ne higyje azért, hogy féltékeny vagyok a tanítójukra, mert nézze, ebben a pillanatban úgy érzem, hogy én vagyok a tanító, látom magam előtt, ahogy az én kommandószavamra emeli a kezét meg a lábát és hajladozik és körben forgatja a derekát, maga gyönyörű. És ne higyje, hogy féltékeny vagyok az édesapjára, aki régen, régen térdén lovagoltatta szűzmeztelen magát és megcsókolta ott, ahol akarta. És ne higyje, hogy féltékeny vagyok…
A lány csodálkozva emeli rám a szemét, nagy kék szeme van, olyan, mint a Duna vize, mikor benne tükröződik a felhőtlen égnek selyme.
Elhallgatok. A kezét keresem. Ajkamhoz vonom, a lány riadtan körültekint, nem látják-e. A födélzet csaknem üres, most van a vacsora ideje.
De mégis, a lépcső karfájához erősprofilu fiatalember támaszkodik.
– Ne féljen, – szólok, – azt fogom mondani, hogy maga orosz.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir