A NYUGAT HÍREI

Full text search

A NYUGAT HÍREI
A 25 éves Nyugat jubileumára külföldi társainktól még mindig érkeznek testvéri írások. E számunkban az angol John Drinkwater és Vernon Duckworth Barker, a jugoszláv Yovan Ducic verseit adjuk B. M. fordításában, továbbá a román Emil Isac prózaversét Kádár Imre magyar szövegével. – Következő számunkban Bernard Shaw, John Aldington és Johan Bojer kéziratai kerülnek sorra.
Ugyancsak e számunkban közöljük azt a jelentést, amelyet Dominique Braga terjesztett be a Népszövetség Állandó Irodalmi és Művészeti Bizottságához a Goethe-centennárium alkalmából Frankfurtban május 12-én tartott ülésen. Ez a jelentés arról az ankétról szól, amelyet a bizottság «a költészet iránti hajlam» fölébresztése érdekében kezdeményezett. Az ankét olyan problémát vet föl, amely a Nyugat táborát sem hagyhatja közömbösen.
A Nyugat a Nemzetközi Vásáron és a Magyar Könyvnapon. Az idei Nemzetközi Vásárnak az Iparcsarnok felé vivő főútvonalán állított pavillont a Nyugat. A Kozma Lajos tervezte könyvespolcokkal és asztalokkal berendezett pavillont, amelynek Nyugat-táblája alatt ott ragyogott Beck Ö. Fülöp Mikes-plakettjének, a Nyugat 25 éves emblémájának mása, tömegesen kereste fel a vásár közönsége. Különösen sokan látogatták a pavillont híveink köréből azok, akik vidékről és az utódállamokból jöttek a vásárra. – Úgy itt, mint a Magyar Könyvnap Nyugat-sátraiban (egyiket a Corvin Áruház előtt, másikat a Petőfi Sándor-utca és Apponyi-tér sarkán, utóbbit a Káldor-könyvkiadócéggel együttesen állítottuk) főként a Nyugat íróinak művei, Mai Dekameronunk és Új Anthológiánk iránt volt nagy az érdeklődés. – Itt említjük meg, hogy a Könyvnap leszállított árú könyveiből még megmaradt kevésszámú példányt vidéken lakó olvasóinknak a kivételes könyvnapi áron kész szállítani kiadóhivatalunk, míg a készlet tart.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir