A NYUGAT HÍREI

Full text search

A NYUGAT HÍREI
A Nyugat e száma már nyomás alatt állt, mikor külföldi vendégeink néhányának kézírata beérkezett. E késve kapott írásokat következő számunkban fogjuk közölni.
A Nyugat pavillont és sátrat állít a Nemzetközi Vásáron és a Magyar Könyvnapon. Folyóiratunk barátai a Nyugat íróinak dedikált könyveit s fényképeit és a Pen-club budapesti világkongresszusára érkező külföldi írók magyarul megjelent műveit a Vásáron és a Könyvnapon május 7–18-ig rendkívül kedvezményes fizetési feltételekkel szerezhetik meg. A pavillonról és a sátorról a napilapok fognak bővebb tájékoztatót nyújtani.
A Nyugat-Barátok Köre szezonzáró előadásait április második felében tartotta. 19-én és 26-án Dr. Gartner Pál és Székely Béla az Oedipus-komplexum lélektani és társadalmi jelentőségéről folytattak vitát. A vitához Dr. Máday István, Dr. Kulcsár István, Dr. Totis Béla, Dr. Szintár Ernő, Havas Gina és Polányi Cecil szóltak hozzá. 21-én Nagy Endre konferált, Ascher Oszkár pedig Goethe-verseket szavalt. 23-án Babits Mihály olvasott fel újabb verseiből és középkori latin himnusz-fordításaiból. 28-án Ascher Oszkár Ignotus, Babits és Karinthy műveiből szavalt, Nagy Endre konferált, majd azzal zárta be a Nyugat-Barátok Köre utolsó tavaszi előadását, hogy az Irodalmi Szalon az őszi szezon folyamán szélesebb keretek közt és új formában fogja folytatni működését.
Sinkó Ervin: «Sorsok» c. regényének folytatása e számunkból helyszűke miatt kimaradt. A regény utolsó fejezeteit júniusi számainkban fogjuk közölni.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir