BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:

Full text search

BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:
BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter: Nagyon röviden szeretnék valami félreértést eloszlatni. Orbán Viktor valószínűleg nem pontosan értette a szavainkat. Az MSZP-vel kapcsolatos és a bizottság előadója által megfogalmazott módosítási indok nem azt jelenti, hogy a társadalmi szervezetek kezelői jogának a megszűnése során az MSZP valami kivételt élvezne, tehát az ő kezelői joga nem lenne megszüntetve. Szó sincs erről. Az MSZP-vel kapcsolatos megfogalmazott módosítás a párttörvénynek arra vonatkozó szakaszából vezeti le a módosítást, hogy egy párt nem tehet olyat, amivel kapcsolatban a bevételeit egy tekintet alá kellene vonnia az ott felsorolt másik hét szervezetével.
Tehát nem arról van szó, hogy az MSZP kivételt élvez, hanem az MSZP-nek egy esetleges jogellenes tevékenységét nem kívánja a módosító indítvány törvényi szinten honorálni. Erről van szó. A hozzászólás többi részét nem akarom részletezni, lesz még erre alkalom. De nehogy félreértés legyen: a Kormány nem kívánja az előterjesztéssel és a módosítással sem az MSZP-t a társadalmi szervezetek kezelői jogának megszüntetési köréből kivenni.
Csak egyet szeretnék még - a hozzászólásokat nem befolyásolni kívánva - elmondani: itt elsősorban nem pártvagyonról van sző, többezer egyesületről és társadalmi szervezetről van szó. A végleges rendezésig történő ingyenes használati jog - amely nem egy tartós állapot, hiszen csak néhány hónapról van szó - többezer egyesületet, társadalmi szervezetet illetően merül fel, nem pedig a 7-8 szervezetet, amelynek bevételét a javaslat szerint úgy is elvonná az Országgyűlés.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir