SALAMON LÁSZLÓ, DR. (MDF)

Full text search

SALAMON LÁSZLÓ, DR. (MDF)
SALAMON LÁSZLÓ, DR. (MDF) Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Ház! Nagyon röviden Orbán Viktornak szeretnék segítséget nyújtani, hogy a jogi problémát helyére tegyük, mert valóban kizárólag jogi problémáról van szó.
Én úgy látom, 8 most már az előterjesztés indokait érti és a gondolatmenetet is érti, kizárólag ott van a probléma, hogy véleményem szerint a párttörvényt értelmezi helytelenül. Nevezetesen a párttörvényben benne vannak a pártok gazdálkodásának szabályai, és meg vannak határozva a pártok számára a gazdálkodás keretei.
Az egész törvény szerkezetéből és indokolásából világosan kitűnik, hogy a pártoknak csak ezekben a keretekben lehetséges gazdálkodni. Ezt meghaladóan gazdálkodási tevékenységet kifejteniök nem lehet. Márpedig hasznosítást párt csak tulajdonában levő vagyontárgyak tekintetében gyakorolhat, a jelen esetben ha tehát használatában marad olyan ingatlan, amely korábban kezelésében volt, azt eleve nem hasznosíthatja, mert ez a tevékenység számára tilos, minthogy nem tulajdonában, hanem más tulajdonában levő ingatlanról van szó. Ez a párttörvény egészéből következik. Gondolom én, mert nem én terjesztettem elő ezt a módosító javaslatot, hanem a gazdasági bizottság. És hadd nyugtassam meg Orbán Viktort afelől is, hogy az alkotmányügyi bizottság emlékezetem szerint pártállásra való tekintet nélkül, teljes egészében, ha nem tévedek, egyhangúlag osztozott ebben a jogi megoldásban.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir