HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)

Full text search

HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)
HACK PÉTER, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Kátay Úr! Valószínűleg félreértette a szavaimat, én nem fenyegetőztem semmivel – és ezt szeretném megerősíteni –, nem is fogok soha fenyegetőzni ebben a Házban. Amit elmondtam, az nem az igazság volt, Ön azt mondta, akkor szólaljak meg, ha igazam van, vannak bizonyos alkotmányos kérdések, ahol nagyon nehéz eldönteni, hogy kinek van igaza. A mai nap olvastam a Magyar Hírlapban, hogy még a Kormány sem tudja olykor eldönteni, hogy alkotmányosan egy törvényjavaslattal mi a helyzet, ezért az Alkotmánybíróság véleményét kéri.
Azt mondom, hogy ebben a kérdésben is van egy alkotmányos bizonytalanság, én magam nem akarok Alkotmánybírósághoz fordulni, de alkotmányosan az a kérdés, amelyet Orbán képviselő úr is felvetett, mindenképpen megfontolandó. Ezen mindenképpen gondolkodni kell, miért van az, hogy egy kérdést augusztus elején alkotmányba tartozónak vélt a Kormány, augusztus végén pedig egy egyszerű szótöbbséges törvénybe.
Amit Kutrucz Katalin is elmondott, s amire Ön is hivatkozott, s én az Ön hozzászólására szeretnék reagálni, a jogszabály-alkotásnak a tárgya dönti el, hogy milyen normában kell szabályozni, s nem az elnevezése. Ma a Magyar Köztársaságban az önkormányzatokról szóló törvény szól a polgármesteri jogállásról is, tehát a polgármester jogállást érintő kérdések változtatása – az én megítélésem szerint, s szeretném hangsúlyozni, nem tartom magamat az igazság egyedüli, kizárólagos letéteményesének – az alkotmányos szabályokkal összhangban csak ebben a törvényben kerülhetne szabályozásra. Én csak erre hívtam fel az Önök figyelmét, még egyszer hangsúlyozva, hogy semmivel nem fenyegetőztem, távol legyen minden ilyesmi tőlem. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon)
 

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir