KISS RÓBERT, DR. (SZDSZ)

Full text search

KISS RÓBERT, DR. (SZDSZ)
KISS RÓBERT, DR. (SZDSZ) Tisztelt Országgyűlés! Hölgyeim és Uraim! Két egymáshoz kapcsolódó indítványhoz szeretnék néhány szót mondani, mely 378-as szám alatt került beterjesztésre. Az egyik rész az önkormányzati törvénytervezet 34., a másik a 38. szakaszára vonatkozik. Lényege a 38. szakaszban rejlik. Az elképzelés szerint ne kössük adminisztratív határhoz, hogy a polgármesteri tisztség munkaviszonyban vagy társadalmi tisztségben is betölthető legyen. A módosító indítvány szerint úgy legyen betölthető, ahogyan azt a helyi önkormányzati képviselőtestület meghatározza. Az önkormányzati képviselőtestület szabadon határozhatja meg, hogy munkaviszonyban vagy társadalmi tevékenységként töltik be a polgármesteri tisztséget.
Ezt azért is javaslom, mert a jogszabály nem tiltja, hogy munkaviszonyban töltse be. Ne kössük ahhoz, hogy fizetést kapjon a polgármester.
A 34. szakasz technikai jellegű módosítás. A 38. szakasz ugyanis már lehetővé teszi 2000 lakos alatt azt, hogy a polgármester társadalmi tevékenységként is elláthassa tisztségét. A 34. szakaszt úgy kívántam módosítani, hogy a képviselőtestület állapítja meg a polgármester munkabérét, társadalmi tisztség betöltése esetén a tiszteletdíját.
A legfontosabb: a munkáltatói jogokat csak abban az esetben gyakorolhatja, ha munkaviszonyról van szó. Ez teljesen egyértelmű, mert társadalmi tisztség esetén munkáltatói jogok gyakorlására nem jogosult a képviselőtestület. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir