ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Házszabályaink szerint a jelölteket titkos szavazással kell megválasztani. A szavazás során az Országgyűlés jegyzői szavazatszedő bizottságként működnek. Engedjék meg, hogy röviden ismertessem a titkos szavazás menetét!
A szavazás a most következő szünetben történik. A szavazólapokat képviselőtársaim a Duna-parti folyosón vehetik át hivatali munkatársainktól a képviselők neve szerint ábécé-sorrendben, 6 csoportban. Megkérem képviselőtársaimat, hogy a nevük kezdőbetűjének megfelelő táblával jelzett asztalhoz szíveskedjenek majd fáradni!
A szavazás céljára a folyosó végén szavazófülkék vannak elhelyezve, szíveskedjenek azokat igénybe venni!
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a jelöltre nevének érintetlenül hagyásával, ellene szavazni nevének áthúzásával lehet. Érvénytelen az a szavazat, amelyből nem állapítható meg egyértelműen, hogy a képviselő kire adta szavazatát.
Tájékoztatom továbbá az Országgyűlést, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnökének megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának többségi szavazata szükséges, míg a legfőbb ügyész megválasztásához a jelenlévő képviselők többségének szavazata szükséges.
Kérem tehát a tisztelt jelenlévőket, hogy a szavazási idő alatt az ülésterem dunaparti folyosóján adják le szavazatukat, és ott csak képviselők és hivatali dolgozók tartózkodhatnak!
Most pedig félórás szünetet rendelek el.
(Szünet: 15.23 órától 16.16 óráig.
Az elnöki széket
Vörös Vince foglalja el.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir