ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e az 1991. évi állami költségvetésről és az államháztartás vitelének 1991. évi szabályairól szóló törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Határozathozatal következik. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 268 szavazattal, egy tartózkodás mellett a költségvetésről és az államháztartás viteléről szóló törvényjavaslat sürgős tárgyalása mellett döntött.
Itt tájékoztatom tisztelt Képviselőtársaimat, hogy december 4-én kedden, délután fél öt órakor Antall József miniszterelnök úr egy felszólalás keretében – mint azt velem közölte – ismertetni kívánja az ország gazdasági, pénzügyi és politikai helyzetét.
Tisztelt Országgyűlés! A Kormány benyújtotta, sürgős tárgyalást kérve, a családi pótlékról szóló 1990. évi XXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Határozathozatal következik. Kérem most szavazni! (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 265 szavazattal, 3 tartózkodás mellett egyetért a családi pótlékkal foglalkozó javaslat sürgős tárgyalásával.
Kormányunk ugyancsak sürgős tárgyalást kért a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló törvényjavaslat megtárgyalására.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a sürgős tárgyalásba vétellel.
Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 264 szavazattal 1 ellenében, 5 tartózkodás mellett a felsorolt javaslat-együttes sürgős tárgyalásba vétele mellett foglalt állást.
A Kormány ugyancsak sürgős tárgyalási javaslattal nyújtotta be a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló törvényjavaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslat sürgős tárgyalásba vételével.
Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 254 szavazattal 6 ellenében, 5 tartózkodás mellett a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vétele mellett foglalt állást.
A Kormány, ugyancsak sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a szakképzési hozzájárulásról és a Szakképzési Alapról szóló 1988. évi XXIII. törvény módosításáról szóló javaslatát.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslat sürgős tárgyalásba vételével? Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 246 "igen" szavazattal 7 ellenében, 18 tartózkodás mellett a szakképzéssel kapcsolatos törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételével egyetért.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem továbbá, hogy a Kormány benyújtotta a koncesszióról szóló törvényjavaslatát, azonban nem kérte annak sürgős megtárgyalását, így e kérdésben a határozathozatalra nincs szükség.
Döntés képviselői önálló indítvány napirendre tűzéséről

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir