ELNÖK (Vörös Vince)

Full text search

ELNÖK (Vörös Vince)
ELNÖK (Vörös Vince): Köszönöm. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kétharmados többségű szavazás következik. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 70 "igen" szavazattal, 150 "nem" szavazattal, 19 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 1. §-ának a Bsz 73. § (1) bekezdésére vonatkozó részét. Kétharmados többségű szavazás következik. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslat 1. §-ának a Bsz 73. § (1) bekezdésére vonatkozó részét 225 "igen" szavazattal 8 ellenében és 8 tartózkodással elfogadta.
A jelentés 2. pontja tartalmazza Trombitás Zoltán módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 2. §-ának a bíróságokról szóló törvény 74. §-ának (1) bekezdésére vonatkozó részét érinti, az alkotmányügyi bizottság 3. pontban foglalt javaslatával együtt. Ez utóbbi elfogadásáról Trombitás Zoltán képviselő korábban nyilatkozott. Lényege: a megyei bíróság és a munkaügyi bíróság népi ülnökeinek egy részét a megyei jogú városi közgyűlés válassza meg, a megyei jogú város lakosságának a megye összlakosságához viszonyított számarányában.
A módosító javaslat elfogadását mindkét bizottság támogatja. Kérdezem miniszter úr állásfoglalását.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir