SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:

Full text search

SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:
SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Hack Péter nagyon indokoltan szólalt fel, a konkrét kérdés kapcsán általános vonatkozásokat érintve. Legyen szabad egy vonatkozásban ellentmondani. Ez a múltat érinti, mindenben egyébként egyetértek az általa mondottakkal. A múltat illetően hadd jelezzem azt, hogy az Országgyűlés, de a Kormány is legföljebb az időgazdálkodás tekintetében marasztalható el. A házbizottság annak idején azzal a feltétellel járult hozzá az Európa Tanácsba való belépés kérdésének megtárgyalásához, hogy fordításban a legfőbb dokumentumok, amelyek ennek mérlegelésekor szükségesek, valamennyi képviselőhöz eljussanak. Az idő valóban rövid volt, de a döntés nem volt látatlanban való. Ez az egyetlen, ahol kiigazítással szeretnék élni.
Egyébként valóban igaza van, hogy alkotmányos vonatkozásban vannak tisztázatlan részletkérdések, van joghézag és főleg – itt egy kicsit módosítanám az általa mondottakat – van egy nem egyértelmű gyakorlat.
Mindennek érdekében én úgy gondolom, hogy indokolt lenne, hogy az Országgyűlés alkotmányügyi és törvény-előkészítő bizottsága egyfelől, másfelől a külügyi bizottság áttekintené a nemzetközi szerződések megkötésével kapcsolatos parlamenti és nem parlamenti kötelezettségeket, megállapítaná, hogy hol van jogszabályalkotásunkban a kívánatos tennivaló, netán konfliktus feloldására, netán joghézag áthidalására, és véleményes előterjesztéssel élne, hol látja szükségesnek és nem utolsósorban azt, milyen testület által tartja szükségesnek a megfelelő korrekciók, illetve a fennforgó hézagok áthidalását. Ezzel tisztázni tudnánk egy olyan helyzetet, ami feltétlenül tisztázandó. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir