ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a tisztességtelen piaci magatartás tilalmáról szóló törvényjavaslat szavazása. Kérem, készüljenek fel a szabadon választott Parlament egyik leghosszabb határozathozatalára. Megkérem tisztelt államtitkárainkat, hogyha lehetséges, a nagyszámú szavazási fordulóra való tekintettel, hogy a szavazásban képviselői helyükön vennének részt, ez megkönnyítené a technikai lebonyolítást.
Megkérem képviselőtársaimat, szíveskedjenek elővenni az alábbi előterjesztéseket:
A törvényjavaslat a 407-es számon került el Önökhöz. A költségvetési bizottság jelentése a 647-es számon. A költségvetési bizottság kiegészítő jelentése a 782-es számon. A gazdasági bizottság jelentése a 679-es számon. Az alkotmányügyi bizottság jelentése a 794-es számon. A szavazás során ez utóbbit, tehát az alkotmányügyi bizottság 794-es számú jelentését vesszük alapul. Ez reményeink szerint összefoglalja valamennyi benyújtott és vissza nem vont, tehát érvényben lévő módosító javaslatot.
A felvezetés során mindig ismertetni fogom a javaslatokkal kapcsolatos bizottsági állásfoglalásokat, természetesen summázó módon, igen röviden.
Képviselőtársaimtól fokozott figyelmet és együttműködést kérek, a szavazás várhatóan többórás lesz. A határozathozatal sikerének feltétele, hogy az Országgyűlés mindvégig megőrizze határozatképességét.
Ezennel megkezdjük a szavazást.
A jelentés 1. pontja tartalmazza Szájer József módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat címére vonatkozik. Kérem az előterjesztés figyelemmel kísérését. A javasolt cím A tisztességes piaci magatartás.
A módosító javaslat elfogadását az alkotmányügyi és a gazdasági bizottság nem támogatja.
Kérdezem az előterjesztő államtitkárt, a minisztérium nevében egyetért-e a módosító javaslat elfogadásával.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir