ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Az államtitkár úr támogatja. Kérdezem az Országgyűlést. Most kérem a szavazatot! (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 260 szavazattal 10 ellenében, 8 tartózkodás mellett a módosítványt elfogadta.
A jelentés 33. pontjában Rott Nándor és 34. pontjában Kósa Lajos egyaránt a javaslat 24. §-a (2) bekezdésére vonatkozóan nyújtott be módosítványt. Ezek alternatívaként kezelendők. Mindkettő egyidejű elfogadása kizárt. Rott Nándor szerint – kérem a figyelmüket (!) – kizáró okok ellenére csak akkor lehessen engedélyezni az egyesülést, ha a gazdasági versenyt csak az érintett áru jelentéktelenül kicsiny része tekintetében zárja ki, vagy a külföldi piacon való fellépést nemzetgazdasági szempontból meghatározó jelentőségű területen döntő módon elősegíti. Ugyanakkor Kósa Lajos megfogalmazása szerint a külpiaci versenyképesség javítása érdekében létrejött, illetve nemzetgazdasági szempontból előnyös egyesülések létrejöttét engedélyeztetni kívánja. Képviselőtársaim szavazatától függ tehát, hogy támogatják-e, s ha igen, melyik törvényjavaslatot.
Először Rott Nándor javaslatát teszem fel szavazásra az előterjesztés 33. pontjának megfelelően. A módosítvány elfogadását a költségvetési és az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérdezem államtitkár urat, támogatja-e ezt a módosítványt.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir