PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)

Full text search

PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)
PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miniszter Úr! Államtitkár Úr! Helyesnek tartják-e Önök természetvédelmi szempontból, hogy a két községet összekötő út a hansági kiszáradó lápréteg legértékesebb részét szelné keresztül? Ez a megoldás ugyanis veszélyeztetné a hansági tájat, amely fokozott védelmet igénylő növény- és állatfajtáknak biztosít életteret. Az út és annak üzemeltetése megszünteti a parlagi vipera, túzok, nagy póling és a haris életfeltételét, nem is beszélve a jellegzetes táj rombolásáról és a növényfajok számának csökkenéséről.
Lehetséges-e az út megépítése az új nyomvonalon és annak átadása 1991. július 31-ig? A kérdés kapcsán szeretném megjegyezni, azóta felmerült, hogy a közlekedési tárca 1991. július 31-ét nem ígérte meg, ez a helyi lakóknak a tudatában van, hogy honnan vették ezt az ígéretet, nem tudom. A közlekedési tárca 1991. december 31-re ígéri. Természetesen a kérdésem úgy módosul, hogy hasonló időpontra át lehet-e adni egy másik nyomvonalat, mint ami e tervben szerepel.
Ez a módosított nyomvonal kikerüli az érintett területet, és rövidebb is a másiknál. Az út szükségességét nem lehet megkérdőjelezni, ezt már évtizedekkel ezelőtt megígérték a helybélieknek. A község polgármestere és a képviselők kompromisszumkészségüket bizonyítva elfogadják a módosított nyomvonalat abban az esetben, ha őket hátrány nem éri ebben az ügyben, tehát az új utat is átadják arra az időpontra, amelyre a régit megígérték, s nem kerül elodázásra az útnak a megépítése. Ezért kérem a miniszter urakat, tegyék lehetővé, hogy az új, módosított nyomvonalon lévő utat is átadják a megígért határidőre, mert a falunak önállósodási törekvéseihez nagy szüksége van erre a létesítményre.
Engedjék meg, hogy megkérdezzem Önöket az ügy kapcsán, voltak-e a két tárca között egyeztető tárgyalások, ha igen, akkor a Kormány állásfoglalásától eltérően, a környezetvédelmi szempontok miért kerültek másodrendű helyre. Ha nem volt egyeztetés, ebből a konfliktusból is kiderül, hogy erre feltétlenül szükség lesz a jövőben. (Taps a bal oldalon.)
A Varjú János vezette szlovák parlamenti gazdasági bizottság delegációjának köszöntése

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir