BOROS LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

BOROS LÁSZLÓ (MSZP)
BOROS LÁSZLÓ (MSZP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A nyugati határövezetet, ezen belül szűkebb pátriámat, Sopront a közbiztonság olyan fokú romlása fenyegeti, melyet a lakosság már nem tud és nem akar elviselni. Napközben sokszorosára duzzad a lélekszám, nálunk ez évben 9 és fél millió ember fordult meg. Ezek az emberek gyakorlatilag négy csoportot képviselnek: a határszélre, illetőleg a határ mindkét oldalára kíváncsi honfitársaim; az osztrák bevásárló, valamint átutazó nyugati turisták; a keleti zöldhatáron át érkezett különböző nemzetiségű menekülők; és végül az így keletkezett zűrzavaros állapot vámszedőiként megjelent magyar és külföldi bűnözők.
Nem titkolom, hogy számomra elsősorban a magyar lakosság biztonsága a fontos. Ugyanakkor nem lehet közömbös az sem, hogy osztrák barátaink miért maradnak el; azért, mert áraink lassan már számukra sem lesznek vonzóak, vagy azért, mert feltörik gépkocsijaikat, és egyéb módon fenyegetik biztonságukat.
A nyugati határsáv évekkel ezelőtt csak igazolvánnyal volt megközelíthető. Ennek az elzártságnak, amelynek szerencsére visszavonhatatlanul vége, számtalan hátránya mellett volt egy kétségbevonhatatlan előnye is. Nevezetesen a helyi rendőrségnek és a lakosságnak csak a helyben kinevelődött bűnözők jelentettek gondot. Néhányan felhívták a figyelmemet, hogy a nyugati határövezet és ezen belül Sopron közbiztonsága jobb az országos átlagnál. Én ennek örülök, de ez a tény sem engem, sem a képviselői fogadóórákon ez ügyben reklamálókat nem nyugtatja meg, akik a közbiztonság folyamatos romlását tapasztalják. Valamit tehát tenni kell.
Kérem államtitkár urat, hogy Sopron sajátos helyzetére tekintettel a nyugati határszél közbiztonságának javítását kiemelt feladatnak tekintse. Örülnék, ha megismerhetnénk ezzel kapcsolatban tervezett intézkedéseit. Kérem, Államtitkár Úr, válaszában kínáljon olyan megoldást, mellyel megnyugtató módon rendeződik a jelenlegi helyzet. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir