TARNÓCZKY ATTILA (MDF)

Full text search

TARNÓCZKY ATTILA (MDF)
TARNÓCZKY ATTILA (MDF) Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Az ügy, amelyben a figyelmüket kérem, nagykanizsai, de nem rabolnám mindannyiunk idejét, ha nem hinném, hogy esetleg országos vonatkozásai ne lennének.
Nagykanizsán, ebben a régóta gázzal ellátott városban a Közép-Dunántúli Gázszolgáltató Vállalat folyamatosan cseréli ki az elavult gázvezetékeket. Kicseréli az utcákon haladó elosztó vezetékeket, és az utcáról a házakhoz vezető csatlakozó vezetékeket. Ezzel eddig nincs is baj, csakhogy a csere után kiküld a lakosságnak egy többezer forintos számlát, amelyben kéri a telekhatár és a házak falán elhelyezett elzáró szerelvény, magyarul csap közötti vezetékszakasz cseréjének költségeit.
Engedjék meg, hogy idézzem a gáztörvény 10. §-át. Abból a gáztörvényből idéznék, amely benyomásom szerint elavult, ellentmondó rendelkezéseket tartalmaz, többféleképpen értelmezhető rendelkezéseket is tartalmaz, átdolgozása sürgető feladat lenne. Tehát a 10. § (1) bekezdés: "A gázszállító és a gázelosztó vezetéket, továbbá a csatlakozó vezetéknek a gázelosztó vezetéktől az ingatlanon lévő első elzáró szerkezetig, ennek hiányában a telekhatárig (csatlakozási pontig) terjedő részét a gázszolgáltató vállalat köteles üzemképes állapotban tartani." A (2) bekezdés még rendelkezik arról, hogy a csatlakozási ponttól a fogyasztói óráig terjedő szakaszt szintén a gázszolgáltató tartja karban, de a fogyasztó költségére.
Értelmezésem szerint az első elzáró szerkezet létezik, ott van a családi házak falán. Ez hát a csatlakozási pont. Kérdezem a miniszter urat: jogosan fizetteti-e meg a Kögáz a tulajdonosokkal a telekhatár és az elzáró szerelvény közötti vezetékcsere árát? Milyen eljárást követnek a gázszolgáltató vállalatok ebben a kérdésben az ország többi településén, amennyiben történt jogtalan haszonszerzés, milyen módon kárpótolhatók a fogyasztók?
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir