KÖRÖSFŐI LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

KÖRÖSFŐI LÁSZLÓ (MSZP)
KÖRÖSFŐI LÁSZLÓ (MSZP) Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm a biztató válaszát. Sajnos arról is tájékoztatnom kell Önt és az Országgyűlést, hogy az elmúlt napokban az ügyben érdeklődésemre Kerepestarcsán az ottani lakosok azt a tájékoztatást adták, hogy értesüléseik szerint a tsz újabb tárgyalásokat kezdeményezett, most szennyvíziszapnak Budapestről történő ideszállításáról. Tudni vélnek fáradtolaj ideszállításáról is. Hogy ez a szennyvíziszap mit fog majd tartalmazni, azt nem lehet tudni. Sajnos, az illetékes hatóságok, amelyek a korábbi engedélyeket kiadták és aláírták – földhivatal, köjál, bányaműszaki felügyelőség – hiába írták elő, hogy milyen hulladékot hordjanak ki, ez valójában nem történt szakszerűen, és az előírások betartásának rendszeres ellenőrzésére sem volt mód.
Mindenképpen azt tartanám helyesnek, szükségesnek, hogyha törvény írná elő azt, hogy a lakóházaknak egy meghatározott körzetében, minimum néhány kilométer távolságban, ne lehessen szeméttelepet még ideiglenesen sem létesíteni bányagödröknél.
Ezen kívül a tájrendezésnek a végrehajtására sokkal szorosabb határidő kellene, mert a kilenc bányagödör közül még nem esett most szó arról a hatról, amelyik ott áll üresen, de bármelyik percben elkezdődhet szeméttel való feltöltése. Ezeket már rég rekultiválni kellett volna.
Mindezekkel együtt a miniszter úr több olyan kérdésre mondott választ és megoldási módot és intézkedést, amit már részben megtettek, részben kilátásba helyeztek. Ennek alapján remélem, hogy Kerepestarcsa lakosságának és az ország egész területén lévő, ilyen gondokkal küszködő lakosoknak nem kell tovább szaladgálniuk semmilyen fórumokhoz, s ezért elfogadom a miniszter úr válaszát. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir