FRAJNA IMRE (FIDESZ)

Full text search

FRAJNA IMRE (FIDESZ)
FRAJNA IMRE (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Minisztertanács tisztelt tagjai! A tatai katonai kollégium a hadsereg átszervezése folytán megüresedett, és ezért a honvédség ennek értékesítését tervezi abból a célból, hogy a bevételből a tárca anyagi gondjain enyhítsen.
Ez az épület körülbelül 180 millió forint forgalmi értéken kerül piacra. Mindmáig vevő nem jelentkezett rá. A tatai városi kórház az Esterházy-kastélyban foglal helyet, illetve egy hajdanán takarékpénztár céljára épített épületben. Ha valaki látta ezt a csodás műemléket, az Esterházy-kastélyt az Öreg-tó partján, akkor belülről meggyőződhetett róla, hogy a tatarozás ellenére sem kórházi viszonyok uralkodnak ebben az épületben. A város lakói számára létfontosságú lenne egy új kórház építése.
Igen kiemelt jelentősége lenne ennek abból a szempontból is, hogy a város fő közlekedési útvonalak mentén – mint vasút és közút – fekszik, és az esetleges idegenforgalmi szempontból is sokat jelentene a város számára, ha felszabadulhatna az Esterházy-kastély. A kérdést azért a miniszterelnök úrhoz intéztem, mert belátható volt, hogy a honvédelmi miniszter a tárca érdekeit védve nem lesz hajlandó lemondani a 180 millió forintról, ezért Tata város lakossága ezt a gesztust magától a Kormánytól kéri, az előzetes szempontok figyelembevételével.
Tata város lakossága majdnem ötezer aláírással fejezte ki ezt a szándékát, amit a kérdésemmel átnyújtok a kérdésemre válaszoló miniszternek. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir