ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Köszönöm szépen. Kérem a tisztelt Országgyűlést, szavazzon, elfogadja-e a módosító indítványt. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 199 "nem" szavazattal 37 "igen" és 20 tartózkodás mellett a javaslatot elutasította.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat preambulumát. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 137 "igen" szavazattal, 51 "nem" szavazattal és 21 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 3. pontja tartalmazza Horváth Béla képviselő úr módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 2. §-ának d) pontjára vonatkozik. Ennek lényege: a Polgári Törvénykönyvre hivatkozva pontosítja a gazdálkodó szervezetek körét. A módosító javaslat elfogadását az alkotmányügyi bizottság támogatja, azzal a Kormány is egyetért. Megkérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. (Egy közbeszólásra: A Kormány?!) Nyilatkozott a miniszter úr, ismertettem az álláspontját.
Kérem tehát az Országgyűlést, nyilatkozzon, elfogadja-e a módosító javaslatot. Szíveskedjenek szavazni! (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 185 "igen" szavazattal, 15 "nem" szavazat és 34 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 4. pontja tartalmazza Horváth Béla képviselő úrnak a módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 2. §-ának új e) és f) pontjára vonatkozik. Ennek lényege: az elszámolási kötelezettség terjedjen ki az értékpapírokra, valamint a pénz- és bankszámlákra. A módosító javaslatot az alkotmányügyi és a gazdasági bizottság támogatja, elfogadásával a Kormány is egyetért. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatnak a 2. § új e) pontjára vonatkozó részét? Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 224 "igen" szavazattal, 24 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Megkérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatnak a 2. § f) pontjára vonatkozó részét. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 209 "igen" szavazattal, 27 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 5. pontja tartalmazza Horváth béla módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 4. §-ának új (5) bekezdésére vonatkozik. Ennek lényege: az értékpapírok és számlák elszámolására a módosító indítvány mellékletét képező 8. számú táblázat szolgál. A módosító javaslat elfogadását az alkotmányügyi bizottság támogatja, a gazdasági bizottság nem támogatja; a javaslat elfogadásával a Kormány egyetért. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 183 "igen" szavazattal, 47 ellenszavazat és 38 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 6. pontja tartalmazza az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát a törvényjavaslat 6. §-a (1) bekezdésére vonatkozóan. Ennek lényege: az Állami Számvevőszék ne szeptember 30-áig, hanem október 3l-éig legyen köteles benyújtani az elszámolásokat. A módosító javaslat elfogadásával a Kormány egyetért. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlést 232 "igen" szavazattal, 6 ellenszavazat és 31 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 7. pontja következik. Az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatában a törvényjavaslat 6. § (2) bekezdésére tesz módosító javaslatot. Ennek lényege: az Állami Számvevőszék ne 1990. december 15-éig, hanem 1991. január 15-éig számoljon be az Országgyűlésnek. A módosító javaslat elfogadásával a Kormány egyetért. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 222 "igen" szavazattal, 14 ellenszavazat és 31 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 9. pontjában dr. Gál Zoltán képviselő úr a törvényjavaslat 7.§-ának elhagyását javasolja. Ennek lényege: a Kormány ne kezdeményezzen intézkedéseket az Országgyűlés számára. A módosító javaslat elfogadását az alkotmányügyi és a gazdasági bizottság nem támogatja. Kérem az igazságügy-miniszter úr nyilatkoztatát!
 

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir