ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tételesen, egyenként fogom szavazásra feltenni a kérdést minden egyes vagyonrésznél.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az a) pontban szereplő ingatlanokra vonatkozó módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 184 "igen" szavazattal, 32 ellenszavazat és 59 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a b) pontban szereplő, az eszközökre vonatkozó módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 201 "igen" szavazattal, 30 ellenszavazat és 47 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a c) pontban szereplő, tehát a védett műalkotásokra vonatkozó módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 212 "igen" szavazattal, 26 ellenszavazat és 40 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a d) pontban szereplő, az elszámoló által alapított gazdasági szervezetekre vonatkozó módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 188 "igen" szavazattal, 29 ellenszavazat és 55 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a d) pontban szereplő, az elszámoló részvételével működő gazdasági szervezetekre vonatkozó módosító javaslatot. Tehát két részre bontottuk a d) pontot. Az előző pontban az elszámoló által alapítottakra, itt pedig az elszámoló részvételével működő gazdasági szervezetekre vonatkozik.
Az alkotmányügyi bizottság is külön szavazott a kérdésben.
Tehát kérem, szavazzanak.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 178 "igen" szavazattal, 33 ellenszavazat és 57 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 10/b pontjában az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 8. §-ának számozását a 9. §-ra javasolta módosítani. Ez automatikus tulajdonképpen, de a rend kedvéért. Közlöm, a Kormány egyetért a módosító javaslattal.
Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 223 "igen" szavazattal, 12 ellenszavazat és 29 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
A jelentés 11. pontja tartalmazza Horváth Béla képviselő úr módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 4. számú mellékletére vonatkozik. Ebben a megnevezés rovatban a harmadik altétel a közvetlen beruházási támogatást és juttatást tartalmazza.
A módosító javaslat elfogadását az alkotmányügyi bizottság támogatja, azzal a Kormány is egyetért.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot.
Megállapítom, hogy az Országgyűlést 211 "igen" szavazattal, 5 ellenszavazat és 54 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
A jelentés 12. pontja tartalmazza a gazdasági bizottság módosító javaslatát a törvényjavaslat 6. számú mellékletére vonatkozóan. Eszerint a "Megjegyzés" rovatban kell feltüntetni a Magyar Szocialista Párt által megadott – időközben a magyar állam javára átadott – ingatlanokat is. A módosító javaslat elfogadását az alkotmányügyi bizottság támogatja, azzal a Kormány is egyetért.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzunk. (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 246 "igen" szavazattal, 7 ellenszavazat és 30 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
Következne a szavazás a törvénytervezetnek a módosító javaslatokkal nem érintett részére. Előtte a rend kedvéért megkérdezem, van-e valakinek aggálya az eddigi módosító indítványok elbírálását illetően. Ha nincs, akkor végül megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az elmúlt rendszerhez kötődő egyes társadalmi szervezetek vagyonelszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot a már elfogadott módosító javaslatokkal együtt. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom (taps) , hogy az Országgyűlés 256 "igen", 22 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Szünet következik. Kérjük pontos megjelenésüket négy órakor.
(Szünet: 15.25 órától 16.03 óráig. – Az elnöki széket Szűrös Mátyás foglalja el.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir