TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Full text search

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Megdöbbenve hallgattam ezt a vitát, amelyet az MSZP frakciójából Gál képviselőtársunk terjesztett elő. (Közbeszólás az SZDSZ soraiból: Földtörvény!) Lényegében olyan beállításba próbálta ágyazni ezt a vitát, mintha itt valamiféle hátrányos megkülönböztetés lenne az MSZP-vel, az MSZP vagyonával kapcsolatban.
Hadd mutassak rá, hogy ez a hátrányos megkülönböztetés nem az MSZP-vel kapcsolaban merült fel, hanem a hátrányos megkülönböztetést az MSZP jogelődje alkalmazta, amikor elvette a Kisgazdapárt vagyonát, elvette a Szociáldemokrata Párt vagyonát – elvett lényegében minden létező vagyont, és egy olyan helyzetet teremtett, hogy vagyona ma csak neki van. Elnézést kérek! Hát vajon ez a hátrányos helyzet a mi magatartásunknak a következménye, vagy az MSZP, illetőleg jogelődje magatartásának a következménye? Nyilván az ő magatartásuknak a következménye, azért kell most speciális szempontból megvizsgálnunk, hogy az MSZP vagyonával mi legyen. Hát elnézést kérek ebben a körben: miután magának teremtette az MSZP ezt a speciális helyzetet, csak ilyen speciális megoldásból és szemléletből tudunk kiindulni.
És mit tartalmaz Horváth képviselőtársunknak a javaslata? Nem azt tartalmazza, hogy Horváth képviselőtársunk tanult volna az MSZP jogelődjétől és el akarná venni az MSZP vagyonát – szó sincs róla, meg akarja őrizni (derültség) , meg akarja védeni addig, amíg megfelelő kormányintézkedés születik az egész kérdéskörben, mert hiszen a Kormány képviselője – erről sem szabad megfeledkeznünk – bejelentette, hogy legkésőbb novemberig a széles átfogó törvényjavaslatot beterjeszti, tehát Horváth képviselőtársunk azért terjesztett elő javaslatot, nehogy közben valamilyen módon eltűnjön ennek a vagyonnak egy jelentős része és ezáltal kellemetlen helyzetbe kerüljön az MSZP (derültség)
Elnézést kérek, de vajon az MSZP hogy tudna számot adni a vagyonáról, ha közben a vagyona eltűnt volna? Ez olyan helyzetet eredményezne, mint ha mi vitatkoznánk azon, hogy a hajón az I. vagy a II. osztályra szálljunk-e fel és közben elmegy a hajó. Hiába döntjük el, hogy mi az I. osztályra kívánunk szállni, ha már nincs a hajó. Itt erről van szó, hogy Horváth Béla képviselőtársunk elidegenítési és terhelési tilalmat javasolt előírni erre a vagyonra, amely valóban ennek a vagyonnak addig való megőrzését teszi lehetővé, amíg a Kormány átfogó intézkedéssel ebben a kérdéskörben rendelkezni tud. Ennyit kívántam elmondani. Köszönöm szépen. (Jobb oldalon taps.)
 

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir