ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság általános elvi állásfoglalása alapján az önálló indítvány napirendre tűzését javaslom. Tájékoztatásul megjegyzem, hogy a házbizottság többsége, Kölcsey halhatatlan érdemeit hangoztatva, emléke megörökítésének javasolt módjával nem értett egyet.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e Kávássy Sándor előterjesztésével. Határozathozatal következik. Most, kérem szavazzanak! (Megtörténik.)
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés 136 szavazattal 56 ellenében, 94 tartózkodás mellett foglalt állást a javaslat kérdésében, ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy Kávássy Sándor indítványa nem kapta meg a szükséges többséget. Köszönöm szépen.
Hadd jelezzem, már a házbizottság ülésén is elhangzott, hogy az Országgyűlésben képviselt pártok keresik a megoldást, hogy az Országgyűlés, halhatatlanjaink évfordulójára, megfelelő elgondolás alapján, a megörökítésnek egy más formáját találja meg. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalról.)
Képviselői önálló indítványt nyújtott be dr. Eörsi Mátyás, a Szabad Demokraták Szövetsége részéről, az Országgyűlés Házszabályainak módosítására. Képviselőtársaim az indítványt az 502-es számon kézhez kapták. Kérdezem Eörsi Mátyást, kíván-e szóbeli indoklást is tenni.
Torgyán József kézfelnyújtását most láttam, idejében szót fogok adni.
Eörsi Mátyás tehát lehetőséget nyer a szóbeli indoklásra.
Felszólaló: Dr. Eörsi Mátyás (SZDSZ)
 

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir