ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Katona Béla módosító javaslata felett tehát nem szükséges szavaznunk. De ugyanabban a gondolatkörben mozgunk, visszatekintően hadd utaljak arra, hogy itt az értékesítés problémájáról van szó, a belterületi állomány értékesítésének kérdésköréről. És idekapcsolódik az alkotmányügyi jelentés 21/a pontja, amely viszont tartalmazza az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát, és ez a törvényjavaslat 8. §-a (1) bekezdésére vonatkozik. Mégpedig az a lényege, hogy világossá tesz egy fogalmazást egy átfogalmazással, a hatályos rendelkezések fogalmát: mi értendő hatályos rendelkezésen.
A módosító javaslattal, amelyet az alkotmányügyi bizottság előterjesztett, a Kormány egyetért. Kérem a tisztelt Ház állásfoglalását. Kérdezem, elfogadja-e ezt a szövegpontosító javaslatot. Most kérem szavazni! (Megtörténik.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 207 szavazattal 5 ellenében, 64 tartózkodással a bizottság módosító javaslatát elfogadta.
A jelentés 21/b pontja tartalmazza a gazdasági bizottság módosító javaslatát, amely szintén a törvényjavaslat 8. §-a (1) bekezdésére vonatkozik: abban az esetben is a korábbi rendelkezéseket kelljen alkalmazni, ha a vállalat átalakulása folyamatban van.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy az itt fontossággal bíró "már" szóra – hiszen ez időbeliséget határoz meg – az előbb szavaztunk. Ennek ellenére élő javaslat a gazdasági bizottság javaslata, de annak elfogadását az alkotmányügyi bizottság nem támogatja, azzal a Kormány nem ért egyet. Hogy világos legyen mindenki számára, az előterjesztésben külön aláhúzással jelzett szavak tekintetében kell most állást foglalni.
Tehát a gazdasági bizottság javaslatát az alkotmányügyi bizottság nem támogatja, a Kormány sem ért egyet vele. Kérem állásfoglalásukat. Most! (Megtörténik.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 183 szavazattal 11 ellenében 94 tartózkodással a módosító javaslatot elvetette.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem, hogy a tisztelt Országgyűlés elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 8. §-a (1) bekezdését. Egy módosítást elfogadott a Ház, igen, akkor nem kell most külön szavazni. Jó az, hogy együtt dolgozunk, kérem. (Derültség és taps!) Valljuk be, egy kicsit bonyolult a játék, de most következik a legbonyolultabb szakasz.
A jelentés 22. pontja tartalmazza Eörsi Mátyás módosító javaslatát. Ez nem az a módosító javaslatsorozat, amelyben általában állást foglaltunk, hanem egy másik javaslat, amely a Kormány által benyújtott törvényjavaslat 8. §-ának 2. bekezdésére vonatkozik. Ennek lényege – előbb csak számokat fogok mondani –, a hatályos törvény 20. §-a, 23. §-a, 30-32. §-ai, 33. §-ának a) pontja, a c) től az e) ig terjedő pontjai és a 76. §-a hatályát veszti. Figyelmeztetek azonban arra, hogy a képviselői indítvány az eredeti törvény 72. §-ának (3) bekezdését nem javasolja hatályon kívül helyezni – kérem, figyeljék ezeknek súlya tekintetében az alkotmányügyi bizottság előterjesztését –, kivéve ennek b) pontját, tudniillik a többit hatályon kívül kívánja helyezni, de a b) pontot megtartani kívánja.
Felhívom képviselőtársaim szíves figyelmét, hogy a költségvetési és a gazdasági bizottság jelentéseiben szerepel még a törvény 72. §-a (3) bekezdés b) része is mint hatályon kívül helyezendő.
Megkérdezem miniszter urat, hogy egyetért-e a módosító javaslattal, ideértve a b) pontra vonatkozó elemet is. A szavazás előtt még egyszer egy összefoglalás következik, de a miniszter úr nyilvánvalóan érti, miről van szó.
 

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir