MARKÓ ISTVÁN (MDF)

Full text search

MARKÓ ISTVÁN (MDF)
MARKÓ ISTVÁN (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Eredetileg nem volt szándékomban hozzászólni a részletes vitához, de mint 6 éve gyakorló vállalkozó úgy gondolom, ezt feltétlenül meg kell tennem, mégpedig abban a vonatkozásban, amit Schamschula György képviselőtársam és most legutóbb Roszík Gábor képviselőtársam is említett.
Nevezetesen: én e törvénytervezet interpretációjánál, amit vidéken a közvetlen környezetemben és barátaim körében elvégeztem, amikor ez szóba került, amikor elmondtam azt, hogy bérleti jogot szeretnénk privatizálni, akkor mindenkinek – elnézést a kifejezésért – tátva maradt a szája, és egyszerűen nem értik a kérdést.
Tehát egyszerűen alapvetően, koncepcionálisan hibásnak tartom azt a felfogást, amikor a törvény itt a bérleti jog privatizációjáról beszél. Zárójelben hadd jegyezzem itt meg, hogy a Kormánynak talán több bevétele származna abból, ha a tulajdonjogot privatizálná, mintha bérleti jogot tőkésítene, bár bizonyos gazdasági szakemberek ezt máshogy látják.
Hadd mondjak el ezzel kapcsolatban – és be is fejezem – még egy furcsaságot. Abban az esetben, ha egy volt tulajdonos netalántán elnyeri az üzlet bérleti jogát, ahogy a törvénytervezet ezt jelenleg tartalmazza, és ezért fizet, mert fizettetni akarunk érte, magyarán mondva: vegye meg újra a volt tulajdonát, akkor bérleti jogot vegyen meg a saját volt tulajdonában? Azt hiszem, ez egy kicsit ellentmondásos. Köszönöm szépen. (Taps.)
 

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir