ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Javaslatot teszek tehát az ülés tárgysorozatára.
Először megtárgyaljuk az állami kiskereskedelem, a vendéglátóipar és a fogyasztási szolgáltatások vagyonának privatizálásáról szóló törvényjavaslatot, annak részletes vitája következik. A törvényjavaslat alapszövegét a 283-as számon találják meg.
Másodszor: a társadalmi szervezetek költségvetési támogatásának elbírálásáról szóló országgyűlési határozati javaslat megtárgyalására kerül sor 529-es számon.
Harmadszor megtárgyaljuk az Országgyűlés Házszabályainak részleges módosításával foglalkozó határozati javaslatokat a 264-es, illetve az 502-es számon.
Továbbá mentelmi ügyek megtárgyalására kerül sor, az előterjesztéseket az 520-52l-es és 522-es számon találják.
Bejelentem, hogy a tárgysorozat esetleges kiegészítése tárgyában a házbizottságot ma délben fél egyre a 37–38-as számú helyiségbe rövid tárgyalásra összehívom.
Kedd délután interpellációk és kérdések elmondására kerül sor.
Mindezek elmondásával kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy az ülés tárgysorozatára tett javaslatomat elfogadja-e.
Határozathozatal következik. Kérem állásfoglalásukat. Most! (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 280 szavazattal 6 ellenében, 10 tartózkodás mellett a tárgysorozatra tett javaslatot elfogadta.
Bejelentem a tisztelt Országgyűlésnek, hogy a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság Csehák Judit képviselőtársunk önálló indítványa kapcsán benyújtotta a társadalombiztosítási törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Ezt a következő postával kapják meg a képviselőtársaink.
Mielőtt a napirend előtti felszólalási kérelmek ügyére áttérnénk, hadd hívjam fel tisztelt képviselőtársaim figyelmét, hogy az Európa Parlament elnöke, aki ma délben érkezik Budapestre, ma 4 óra után, tehát a délutáni rövid szünet után felkeresi plenáris ülésünket, és felszólal.
Kérem képviselőtársaimat, hogy a délutáni szünet után nyomban, 16 órakor foglalják el a helyüket az ülésteremben. Köszönöm.
Bejelentem a tisztelt Országgyűlésnek, hogy jelentkezésük sorrendjében napirend előtti, rendkívüli ügyben szót kért Soós Károly Attila, a Szabad Demokraták Szövetségének képviselője, a költségvetési bizottság elnöke. Tessék! Soós Károly Attiláé a szó.
Napirend előtti felszólaló: Soós Károly Attila (SZDSZ)
 

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir