ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérem szépen. Először az első kérdésre szeretnék felelni. A képviselőt megilleti az a jog, hogy indítványát megindokolja. Ha tehát távollétében indítványáról anélkül döntenénk, hogy az indoklást meghallgatjuk, az a képviselő számára hátrányos lenne, jogot sértene. Mivel én jeleztem, hogy Palkovics távol van, semmiféle jelzést nem kaptam, hogy bárki vállalkozik helyette indítvány előterjesztésére, emiatt tértem napirendre a kérdés felett. Változott a helyzet Katona Kálmán képviselőtársunk jelentkezésével. Most az Országgyűlést illeti meg a döntés joga a tekintetben, hogy Palkovics Imre önálló indítványa esetében – tehát amit más esettel ellentétben nem képviselőcsoportja nevében terjesztett be – elfogadja-e, hogy Palkovics Imre helyett Katona Kálmán tegye meg az indoklást. Kérem, foglaljon helyet Katona Kálmán!
Határozathozatal következik. Megkérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e, hogy Palkovics Imre önálló indítványát képviselőtársa, Katona Kálmán indokolja. Állásfoglalás következik. Kérem, most szavazzunk! (Megtörténik.)
A Ház úgy foglalt állást 210 "igen" szavazattal, 45 "nem" ellenében, 36 tartózkodás mellett, hogy Katona Kálmánnak megadja a lehetőséget, hogy Palkovics Imre önálló indítványát ő indokolja. Katona Kálmánt illeti a szó.
Felszólaló: Katona Kálmán (MDF)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir