ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Házszabályaink szerint a tisztségviselők megválasztása titkos szavazással történik. A szavazás során az Országgyűlés jegyzői szavazatszedő bizottságként járnak el. Ők erre felkészültek.
Engedjék meg, hogy röviden ismertessem a titkos szavazás menetét. A szavazás a most következő szünetben történik. A szavazólapokat képviselőtársaim a Duna-parti folyosón vehetik át a hivatal munkatársaitól. A képviselők nevük szerint – méghozzá ábécé-sorrendben, hat csoportban. Megkérem képviselőtársaimat, hogy a nevük kezdőbetűjének megfelelő táblánál jelzett asztalhoz szíveskedjenek majd odafáradni. A szavazás idejére, céljára a folyosó végén szavazófülkék szolgálnak, szíveskedjenek ezt igénybe venni. Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a jelöltre nevének érintetlenül hagyásával, ellene szavazni nevének áthúzásával lehet. Érvénytelen az a szavazat, amelyből nem állapítható meg egyértelműen, hogy a képviselő kire adta szavazatát. Megválasztottnak akkor tekinthető a jelölt, ha az érvényes szavazatok több mint felét elnyerte, feltéve, hogy a képviselők több mint fele szavazott.
Kérem a tisztelt jelenlévőket, hogy a szavazás ideje alatt az ülésterem Duna-parti folyosóján csak a képviselők és az illetékes hivatali dolgozók tartózkodjanak. Most szünetet rendelek el 16 óráig.
(Szünet 15.14 – 16.05.
Az elnöki széket
dr. Szabad György foglalja el.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir